Kiekjes uit… Londen

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: metropool Londen. 

londen1
Het is alweer acht jaar geleden dat ik er geweest ben, maar ik vind Londen echt een te gekke stad! Het kosmopolitische sfeertje rondom Piccadilly Circus, de ouderwetse rode telefooncellen op elke straathoek, de gezellige pubs, het mondaine Notting Hill, het mooie Hyde Park...je raakt er niet uitgekeken!

londen3
Dit is de ingang naar het optrekje van de Britse Royals: het Buckingham Palace. Eén keer per dag (en in de winter om de dag) vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Een bekende ceremonie en leuk om even gade te slaan als je er toch bent!

londen2
Het klokwerk van de wereldberoemde Big Ben hangt in de Elizabeth Tower, dat weer onderdeel is van het Palace of Westminster. De toren is 97 meter hoog en de klok weegt maar liefst 14 ton! Het iconische bouwwerk figureerde in veel films en wordt gezien als hét symbool van Londen.

londen4
Nog zo'n in het oog springende attractie: de London Eye. Dit enorme reuzenrad vind je aan de oever van de Theems. Als je een ritje wilt maken, raad ik je aan van tevoren kaartjes te regelen. Er staat namelijk altijd een wachtrij van hier tot Tokio.

londen5
Tot slot de Tower Bridge; vooral 's avonds een plaatje. Dankzij de blauwe verlichting krijgt het bouwwerk een sprookjesachtig uiterlijk. Je kunt de brug ook van binnen bekijken. Er is een tentoonstelling over de geschiedenis van de brug en je kunt de machinekamers in.

Ik krijg direct zin om weer een weekendje Londen te boeken! Ben jij er al eens geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.