Kiekjes uit… Petra

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: wereldwonder Petra.

petra1
Zodra je de kassa gepasseerd bent (en de niet misselijke entree van 65 euro hebt betaald), begint de 'voorstad' van Petra. Via een onverharde weg loop je naar de echte ingang. Onderweg zie je al verschillende huizen uitgebouwd in het steen. Bijzonder hè!

petra2
Via de Siq (een kloof van 1 kilometer lang) loop je naar de binnenstad. Bij je entree zit een gratis ritje per paard of koets inbegrepen. Toch raad ik je af hier gebruik van te maken. De dieren zagen er niet best uit: sterk vermagerd, open wonden, etc. Gewoon goede stappers aantrekken en zelf lopen dus!

petra3

Je kunt het beste 's ochtends vroeg starten en meteen doorlopen naar het verste en hoogste punt: het Monastery. Een prachtige wandeling door een woest rotsachtig berglandschap naar het mooiste gebouw van de stad. Vooral de view vanaf het uitzichtpunt een stukje verderop is de moeite waard! Wij waren hier als eerst en konden een uur lang in stilte genieten :).

petra4
Dit is natuurlijk het bekendste plaatje van Petra: the Treasury ofwel de Schatkamer. Het is tevens het eerste beeld dat je ziet als je het einde van de kloof nadert. Hoewel ik het dus niet het állermooiste vond, is het zeker een indrukwekkend beeld. Dit moet je gewoon een keer met eigen ogen gezien hebben!

petra6Mijn favoriet: het Monastery. Nog net een tikkeltje indrukwekkender dan de Schatkamer, vooral door de fascinerende omgeving. Heb je trek gekregen van de klim, dan kun je hier op het terras genieten van een lunch with a view. Maar het is een stuk goedkoper je eigen lunchpakketje mee te nemen ;).

Ik vond Petra absoluut de moeite waard en met recht een wereldwonder. Ben jij er al eens geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.