Kiekjes uit… Rio de Janeiro

headerrio

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de bruisende metropool Rio!

rio1

Brazilië stond al een tijdje op mijn bucketlist, onder andere omdat ik rete-nieuwsgierig was naar Rio. De stad waar al zo veel over gezegd, gezongen en geschreven is en waar iedereen op slag verliefd op lijkt te zijn. Dat moest ik eens met eigen ogen zien en beoordelen. En ik moet zeggen: het viel niet tegen! Dat komt met name door de mooie ligging van de stad. Dit is het uitzicht vanaf de Suikerbroodberg. Niet gek, toch?!

rio2

Ik vind het altijd een groot pluspunt als een stad aan de kust ligt, zodat je sightseeing een beetje kunt afwisselen met relaxen. Nou, aan stranden geen gebrek in Rio. En wat voor stranden! Vooral die van Ipanema ligt er mooi bij zo tegen die heuvelachtige achtergrond. I like!

rio3

Rio is ook de thuishaven van één van de zeven wereldwonderen. Boven op de berg Corcovado prijkt Cristo Redentor (Jezus de Verlosser) als een soort beschermheer boven de stad uit. Best indrukwekkend om dat 38 meter hoge beeld vlak voor je snufferd te zien.

rio4

Street art is hip and happening! Ik loop er in steeds meer grote steden tegenaan en daar word ik blij van :). In Rio kunnen ze er ook wat van. Deze kwam ik tegen in de sfeervolle wijk Santa Teresa.

rio5

Rio was natuurlijk ook de stad waar afgelopen maand de Olympische Spelen werden gehouden. De voorbereidingen hiervoor waren dan ook in volle gang toen wij er waren. Een aantal creatievelingen bouwden een paar indrukwekkende zandsculpturen, zoals deze. Knap hè!

Uiteindelijk vond ik Rio echt 1 van de hoogtepunten van Brazilië. En dat is best ongekend voor iemand die niet zo van grote steden houdt... 😉

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.