Kiekjes uit… Schotland

schotland0Ik ben net terug van een fantastische week in Schotland. De bestemming stond al jaren op mijn lijstje en nu ik er geweest ben, wil ik vooral nog een keer terug. Want man, wat heeft Schotland een ongekend mooie natuur! Daarom alvast wat kiekjes voordat ik een wasje draai en m'n tas herpak voor de volgende reis. Vannacht vertrek ik namelijk naar Zwitserland en Oostenrijk!
schotland16

Schotland is ruig, groen en enorm uitgestrekt. Sommige delen deden me zelfs aan Nieuw Zeeland denken. En dat is het grootste compliment dat je als land kunt krijgen ;). Tijdens deze hike was ik zo opgewonden als een klein kind voor zijn verjaardag, zó mooi vond ik het!
schotland11

Ook als je niet zo van hiken houdt, is Schotland de moeite waard. Kijk maar eens naar de views langs deze weg. Op die manier is het geen straf om een paar uur in de auto te zitten :).
schotland6

Schotland kent geen hooggebergte, maar telt wel 284 munro's. Dit zijn bergen/heuvels met een minimale hoogte van 914,4 meter. De hoogste berg vind je bij Fort William; de Ben Nevis van 1344 meter. Dit is het uitzicht vanaf de CairnGorm Mountain.
schotland17

En...komt dit viaduct je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want hij fungeerde als decor in de Harry Potter films. Zelf kun je ook een ritje maken in de 'Zweinstein Express'. Helaas was het voor de hele zomervakantie al uitverkocht, dus wij hebben het Glenfinnan Viaduct gewoon per auto bezocht.
schotland18

Deze gekleurde huisjes vind je in de haven van Portree. Dit is een toeristisch stadje op het supermooie eiland Isle of Skye. Het stadje zelf heb je in een half uur gezien, maar het is wel een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Met genoeg restaurants en cafés voor de regenachtige dagen ;).

Wil je meer van mijn Schotlandfoto's zien? Check dan mijn fotopagina.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.