Kiekjes uit…. Sevilla

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, is er vanaf deze week een nieuwe rubriek op Travel addict! In Kiekjes uit... laat ik je via een vijftal kiekjes kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het Spaanse Sevilla!

sevilla5

Dit is waarschijnlijk het bekendste bouwwerk in Sevilla: de Kathedraal met de Giralda klokkentoren. Na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul's Cathedraal in Londen is dit de kerk van Europa. De kathedraal staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Binnen word je niet alleen door de grootte van de kathedraal overvallen; de kunstwerken en het interieur zijn net zo indrukwekkend.

sevilla1

Deze prachtige oude Puerta del León (leeuwenpoort) is de toegangspoort tot de koninklijke paleizen. Samen met de vestigingsmuren eromheen behoort de poort tot de oudste delen van het paleis. Als je ervoor staat, zou je bijna verwachten dat er elk moment een aantal ridders doorheen komt galopperen.

sevilla3

De Torre del Oro (toren van goud) vind je langs het water van de rivier Guadalquivir. Het bouwwerk heeft al veel functies gehad. Vroeger meerden Amerikaanse schepen aan om hun ladingen te lossen, maar de toren werd ook gebruikt als gevangenis, kapel en opslagplaats. Vandaag de dag is het maritiem museum erin gevestigd.

sevilla2

Oud en nieuw wisselen elkaar af in Sevilla. Dit futuristische gebouw heet Metropol Parasol en Antiquarium. In de volksmond ook wel bekend als Las Setas, wat paddenstoelen betekent. Waar die naam vandaan komt? Sommige mensen zien er een stel aan elkaar gegroeide kabouterstoeltjes in. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de stad.

sevilla4

Plaza de España was mijn favoriete plek in deze Spaanse stad. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en ligt in het Maria-Luisa Park. Ervoor staat een gigantische fontein. De gebouwen om het water heen zijn in een prachtige bouwstijl gemaakt. Onderaan de muren vind je 52 fresco's waar alle Spaanse provincies op zijn afgebeeld in tegelmozaïek.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.