Kiekjes uit… Sicilië

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: Sicilië. 

sic1
In barokstad Noto vind je het ene mooie gebouw na het andere... Het is een prima stad om een middagje doorheen te slenteren. Smalle straatjes, leuke pleinen, huizen met gevels en schattige balkonnetjes; best wel heel sfeervol dus!

sic2
Het hoogtepunt van mijn reis door Sicilië was het beklimmen van de Etna. Wat een mooie tocht is dat zeg! Een ontzettend ruig landschap met de mooiste kleuren. Kleed je wel goed aan, want het weer kan veranderlijk zijn. Wij moesten een stuk door de regen met windkracht 8 en werden bijna weggeblazen. Maar het is écht een aanrader!

sic3
Een bezoek aan de ruïnes van Agrigento mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een rondrit over dit prachtige eiland. Ik vond dit persoonlijk één van de mooiste ruïnes die ik heb gezien in Europa.

sic4
Ik heb zelden zo'n idyllisch dorp gezien als badplaats Taormina met zijn Griekse amfitheater aan zee. Verder kun je hier genieten van historische gebouwen, mooie vergezichten en heerlijk eten.  Een must-see bij een bezoek aan Sicilië.

sic5
Ik hoor het je denken: "Een vuilnisbelt?" Jazeker; dat is de overheersende indruk die hoofdstad Palermo bij me heeft achtergelaten. Niet best hè? De historische stad heeft best mooie paleizen en kerken, maar door alle vuilnisbergen op straat kon ik de charme er niet echt van inzien. Ik vond Palermo dan ook een tegenvaller op  't verder zo mooie Sicilië.

Ben jij al eens op dit mooie Italiaanse eiland geweest? Wat vond je ervan?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Sicilië

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.