Kiekjes uit… Slovenië

headerslovenieOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: outdoor-walhalla Slovenië. 

slovenie5Toen ik drie jaar geleden met vriendinnen een roadtrip maakte door het zuidoosten van Europa, keek ik vooral uit naar landen als Italië, Zwitserland en Kroatië. Maar dé verrassing van deze reis bleek Slovenië te zijn. Wat een ontzettend gaaf land is dat! Prachtige natuur, lieve mensen en een walhalla voor outdoorliefhebbers zoals ik 🙂 Hier zie je het meer van Bohinj, waar je heerlijk kunt zwemmen, kanoën of relaxen.
slovenie2 Hoewel ik geen gigantische stedenfan ben, vond ik hoofdstad Ljubljana ontzettend charmant en super sfeervol. Lekker compact, mooie oude gebouwen, overal leuke eettentjes en terrasjes, veel oude mannetjes die muziek maken op straat en genoeg te zien. Ook een prima bestemming voor een korte stedentrip trouwens!

slovenie3 Maar ik was het allermeest onder de indruk van de prachtige natuur die Slovenië te bieden heeft. Vooral de omgeving van de Soca Vallei vond ik adembenemend! Het turquoise water van de rivier is kraakhelder en wordt niet voor niets de mooiste rivier van Europa genoemd. De vallei wordt omgeven door de pieken van de Julische Alpen. Echt een prachtplaatje daar!

slovenie4 In de winter is Slovenië ook een prima wintersportbestemming. En in de zomer kun je heerlijk door de bergen wandelen. Gewoon even de kabelbaan omhoog nemen bij Bohinj en dan kun je uren door dit mooie berggebied struinen.

slovenie1Eén van de trekpleisters van Slovenië zijn de grotten van Postojna. Ik was een tijdje grotten-moe, maar ik moet toegeven dat deze dan wel weer de moeite waard zijn. Een treintje brengt je een heel eind de grot in en onderweg zie je de meest fantastische creaties. Bijzonder!

Wil je meer lezen over Slovenië? Lees dan mijn blog over deze verrassende bestemming in Europa. 

2 thoughts on “Kiekjes uit… Slovenië

  1. travel addict

   Post author

   Jaaaa echt gaan, ik ben helemaal fan van Slovenië geworden en wil er zeker nog eens naar terug.
   Mooie natuur, lieve mensen, te gekke outdoor bestemming, retegoedkoop....alleen het eten is ranzig 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.