Kiekjes uit… Sydney

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: wereldstad Sydney.

sydney opera
Het Opera House is natuurlijk hét symbool van deze bruisende  stad. Het gebouw doet -zoals de naam al doet vermoeden- dienst als muziekgebouw en ligt op een prachtige plaats aan de gezellige haven.

sydney skyline
De skyline van Sydney is misschien niet zo indrukwekkend als die van New York of Hong Kong, maar mag er best wezen. Deze shot is genomen vanaf de ferry naar Manly Beach; een populaire weekendbestemming voor de locals op zo'n drie kwartier varen.

sydney bondiMaar het bekendste strand van Australië is natuurlijk Bondi Beach. Je hebt het vast wel eens gezien in de tv-serie Bondi Rescue, waar strandwachten tijdens hun werk worden gevolgd. Het is een klein stadsstrand, maar dankzij de hoge golven kun je er prima surfen.

sydney brug
Nog zo'n bekend symbol is de Harbour Bridge. Deze boogbrug is de breedste ter wereld en telt acht rijstroken, twee treinsporen, een fietspad en een voetpad. Echte daredevils kunnen de 134 meter hoge brug ook beklimmen en worden beloond met een spectaculair uitzicht over de stad.

sydney park
Als je de drukte van de stad even zat bent, kun je helemaal tot rust komen in Hyde Park, dat aan de supergrote Royal Botanic Gardens grenst. Je vindt er verschillende monumenten, vijvertjes en genoeg picknickvelden om neer te strijken met een kaasje en een wijntje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.