Kiekjes uit… Taj Mahal

headertajmahalOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week één van de mooiste en beroemdste gebouwen ter wereld: de Taj Mahal.

tajmahal1 Dit is de eerste view die je ziet als je de poort binnenkomt: de Taj in volle glorie. Als het even kan natuurlijk bij zonsopkomst, als het licht een magische gloed werpt op dit wereldberoemde gebouw en er nog niet zoveel mensen in je beeld lopen. Hoewel ik meestal niet zo snel onder de indruk ben van een gebouw, werd ik hier toch wel even stil van...

taj4 De Taj Mahal mag dan een aardig bouwwerk zijn, je hebt het wel redelijk snel gezien. Als je er 2 uur voor uittrekt, heb je genoeg tijd om het marmeren mausoleum vanuit alle hoekjes te bekijken én houd je nog wat tijd over om al het moois nog even in je op te nemen vanaf een bankje.

tajmahal5Helaas stonden er een aantal minaretten in de steigers toen ik er was, maar gelukkig kon ik ook nog een paar foto's schieten zonder die lelijke stalen pijpen 🙂

taj5Naast het imposante witte grafmonument dat de vijfde heerster van het Mogolrijk als rustplaats voor zijn geliefde echtgenote liet bouwen, staat aan beide kanten nog een gebouw van rood zandsteen: de moskee en het gastenverblijf. Dit is slechts één detail van de volmaakt uitgevoerde symmetrie binnen het complex.

 

tajmahal2Vanuit de moskee heb je mooie doorkijkjes op de Taj. En dat is niet aan het toeval overgelaten; zo kon de romantische opdrachtgever Shah Jahan vanuit zijn raam mooi neerkijken op de plek waar zijn vrouw te ruste lag. Ik vind het een mooi plaatje zo met de opkomende zon.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.