Kiekjes uit… Tatacoa

header tatacoa

 

 

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de Tatacoa woestijn in Colombia! 

tatacoa1

De Tatacoa desert ligt in het zuiden van Colombia en vormt een bizar landschap in een land vol jungle, stranden en bergen. Officieel is het trouwens geen woestijn, omdat er te veel regen valt (5 dagen per jaar). Maar het voelt zeker als een woestijn. Enerzijds door de hitte, anderzijds door het weidse karakter van dit gebied.

tatacoa2

Het rode gedeelte wordt 'het labyrinth' genoemd. Vanaf het viewpoint kun je een wandeling naar beneden maken, waarbij je omgeven wordt door de hoge zandformaties in 50 tinten oranjerood. Best wel indrukwekkend! Het deed mij een beetje denken aan de Bryce Canyon in Amerika.

tatacoa3

Zoals je ziet is het gebied niet helemaal dor en droog en groeit er ook nog wat beplanting. Verder wordt deze woestijn aan alle kanten omringd door bergen, waardoor je dit soort uitzichten krijgt. Wist je trouwens dat je hier ook heel goed sterren kunt kijken?!

tatacoa4

De Tatacoa heeft ook een grijs gedeelte, dat er weer compleet anders uitziet. Ook hier vind je bijzondere zandformaties, zoals deze. Apart toch, hoe dit soort landschappen zomaar ontstaan?

tatacoa5

De woestijn is relatief klein, dus je hebt het best snel gezien. Toch is het zeker aan te raden om er ook een nacht te slapen, zodat je sterren kunt kijken met een astroloog vanuit de observatietoren. Sommige accommodaties hebben een zwembad ter beschikking, zodat je af en toe even kunt afkoelen. Wel zo lekker in die bloedhitte!

Had jij al eens van de Tatacoa woestijn gehoord? Zou je er (na het zien van deze foto's) naartoe willen als je in Colombia bent?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Tatacoa

  1. travel addict

   Post author

   Ja klopt wat je zegt, Death Valley is ook zo mooi met al die kleuren en die uitgestrektheid.
   Heb je Colombia wel eens overwogen voor een reisje? Echt een aanrader! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.