Kiekjes uit… Tongariro National Park

headertongariroOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het Tongariro National Park in Nieuw Zeeland, waar je een fantastische hike kunt maken!

tongariro6De Tongariro Alpine Crossing behoort tot de mooiste hikes van Nieuw Zeeland, zo niet van de wereld. En terecht, want man... wat is dit een spectaculaire trekking zeg! Tijdens de 7 uur durende wandeling loop je over vulkanisch terrein, dat is ontstaan door uitbarstingen van de Tongariro Mountain.

tongariro1De hike is goed te doen, al moet je wel over een redelijke basisconditie beschikken. Het eerste stuk gaat namelijk steil omhoog en soms moet je door het losse zand ploeteren. Maar de scenery maakt dit allemaal meer dan goed. Dit is de Red Crater. Serieus; moet je die kleuren zien!

tongariro3En het wordt nog mooier! Het gebied rondom de Emerald Lakes is wat mij betreft het hoogtepunt van de route. Het water heeft zijn turkooizen kleur te danken aan de mineralen in de grond en er komt continu stoom vanaf. Echt een plaatje!

tongariro5Helaas werd het daarna nogal bewolkt en doet deze foto eigenlijk geen recht aan de schoonheid van Blue Lake, dat je iets verder op de route tegenkomt. Voor mooiere plaatjes moet je maar even googelen ;).

tongariro2Na een kleine 20 kilometer kom je aan bij het eindpunt en kun je terugkijken op een fantastische dag!

Wat is de tofste hike die jij ooit hebt gedaan?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Tongariro National Park

 1. Jeetje wat mooi daar zeg! Daar zou ik ook best eens willen gaan wandelen 🙂 , prachtig !
  Ik heb begin april de Sentiero degli dei gelopen in Italië bij de Amalfi kust, dat is niet te vergelijken met deze hike, maar ik vond het wel een geweldige wandelroute en zeker de mooiste route die ik tot nu toe heb gelopen.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hé Daphne,

   Als je ooit nog eens de kans krijgt, moet je dat zeker doen!
   Ik heb jouw route ook even gegoogeld en die ziet er zeker ook tof uit!
   Ben zelf nog nooit aan de Amalfi kust geweest, maar wil volgend jaar ofzo wel weer eens naar Italië dus ik ga 'm onthouden 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.