Kiekjes uit… Torres del Paine

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: nationaal park Torres del Paine in Chili.

Torres2Torres del Paine ligt in het zuiden van Chili (Patagonië) en is één van de mooiste parken die ik ooit gezien heb. Het gebied is vooral bekend vanwege de vierdaagse W-trek die je er kunt lopen.  Op dag 2 kun je - na een 9 km lange klim in het donker - de zonsopgang bewonderen bij Torres. Een prachtig plaatje, zoals je ziet.

torres6Wat het park zo bijzonder maakt, is de grote variatie aan natuurschoon. Bergen, gletsjers, meren in 50 tinten blauw. Bij elke hoek die je omslaat word je weer verrast door wat Mother Earth hier allemaal geproduceerd heeft.

torres4Gelukkig hoef je niet voor 4 dagen water mee te zeulen, want er zijn genoeg punten met stromend water onderweg. Niets wat lekkerder smaakt dan vers, ijskoud water uit een bergstroompje als je met zware bepakking aan het lopen bent 🙂

torres5
Tijdens het laatste stuk van de hike kun je naar de Grey gletsjer lopen. Op weg daarheen zie je al hele hompen afgebrokkeld ijs in het meer drijven. Weer een compleet ander plaatje dan de afgelopen dagen!

torres7
Dit is de view die je uit je tentje ziet vanaf de laatste overnachtingsplek. Moe maar voldaan kun je hier in alle rust het moois wat je hebt gezien (en dus nog steeds ziet) op je in laten werken. Een must voor iedere natuur- en outdoorlover!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.