Kiekjes uit… Ushuaia

ushuaia-headerOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het Argentijnse Ushuaia ofwel het 'einde van de wereld'.

esmeralda-3Het slaperige stadje Ushuaia ligt in het uiterste zuiden van Argentinië en wordt daarom ook wel het einde van de wereld genoemd. Deze Scandinavisch ogende stad is het vertrekpunt voor een cruise naar Antarctica, maar ook dichterbij het stadje is genoeg moois te zien. Het bergmeer Laguna Esmeralda bijvoorbeeld.
esmeralda-5De relatief makkelijke hike naar Laguna Esmeralda voert je langs verschillende turkooizen meren en dramatische bergtoppen. Je banjert door bossen en moerassen en met een beetje geluk spot je ook nog wat bevers bij de dam. Geloof me; de views onderweg zijn stunning!
ushuaia-1Wandelen kun je ook in het nationale park Tierra del Fuego, ofwel Vuurland.  Kenmerkend voor dit park zijn de ruige, ongerepte landschappen. De bergtoppen zijn vaak in een grijs wolkenpak gehuld en het is er koud en guur.
ushuaia-2
Maar laat je daar vooral niet door afschrikken. De watervallen, gletsjers en bergen maken een hoop goed. Ik vind het één van de mooiste creaties van Moeder Aarde die ik gezien heb. Je bereikt Tierra del Fuego met een toeristisch stoomtreintje vanuit Ushuaia.esmeralda-1
Ben je niet zo'n wandelaar? Ook per boot kun je genieten van het fascinerende landschap dat Vuurland te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld een tocht over het Beagle Kanaal en spot zeehonden, walvissen en pinguïns. Bezoek je Ushuaia in de winter? Dan kun je er skiën of snowboarden.

 

 

 

2 thoughts on “Kiekjes uit… Ushuaia

  1. travel addict

   Post author

   Dank je Marcella 🙂
   Het is inderdaad een mooie bestemming. Echt een aanrader om naartoe te gaan, zeker als je van natuur houdt!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.