Kiekjes uit… Vang Vieng

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het relaxte Vang Vieng in Laos. 

vangvieng1 Vang Vieng ligt in een prachtige omgeving aan de oever van de Nam Song rivier omringd door een indrukwekkend karstgebergte. Het is dan ook een prima uitvalsbasis voor allerlei outdoor activiteiten, zoals hiken, mountainbiken en kanoën. Er zijn ook veel grotten die je kunt bezoeken.

vangvieng2Maar de bekendste activiteit is natuurlijk tuben: in een autoband de rivier af dobberen. Onderweg kun je af en toe een drankje nuttigen in één van de bars langs het water of je uitleven op de glijbanen en schommels die je tegenkomt.

vangvieng4Tijdens het hiken kom je door de meest idyllische valleien, waar je - op een paar koeien na - geen levende ziel tegenkomt. Als je hier niet zen van wordt, weet ik het ook niet meer ;).

vangvieng3

Voordat het door toeristen werd ontdekt, was Vang Vieng een nietszeggend plattelandsdorpje waar de tijd lang heeft stil gestaan. Gelukkig zie je hier nog genoeg van terug als je even van de gebaande wegen (lees: de hoofdstraat) gaat. Heerlijk toch, dit soort taferelen!

vangvieng5
En zo ziet het dorp er dus uit als je binnen komt rijden. Er zijn talloze restaurantjes en cafés waar je heerlijk met een fruitshake of cocktail achterover kunt hangen in één van de loungebanken, terwijl de ene na de andere aflevering van Friends voorbij komt op tv.

Ik vond er echt een prima sfeertje hangen en heb me uitstekend vermaakt in Vang Vieng! Ben jij al eens in dit bekende backpackersoord geweest?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Vang Vieng

  1. travel addict

   Post author

   Dank je wel! Ja, het was niet alleen maar tuben en zuipen daar 😉 Vond het hiken daar in de omgeving echt super!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.