Kiekjes uit… Yangon

headeryangonOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de verrassende stad Yangon.

yangon1 De Shwedagon Pagoda is het bekendste bouwwerk van Yangon en tevens de grootste tempel van Myanmar. Hier zouden 8 haren van de laatste Boeddha in bewaard worden. De bijna 100 meter hoge stupa wordt omringd door tientallen kleinere pagodes en tempels. Tegen mijn verwachtingen in vond ik het een indrukwekkend complex dat je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan Yangon.

yangon2 Een ritje met de Circular Train is ook een leuke onderneming. Deze lokale trein maakt in slakkentempo een grote ronde rondom de stad. Je bent er 3 uur zoet mee, maar er is er genoeg te zien. Terwijl buiten het plattelandsleven aan je voorbij trekt, is het in de wagon een drukte van jewelste met landarbeiders die hun oogst binnenhalen, sorteren en vervoeren.

yangon3Als je je vermoeide benen even wilt ontlasten na een lange stadswandeling, is de Maha Bandoola Garden in het centrum de ideale plek om even uit te rusten. Het stikt er van de locals en toeristen, dus je kunt er heerlijk mensen kijken en in het zonnetje liggen.

yangon4 Myanmar is het land van het boeddhisme en dat voel je aan alles. Zelfs in een drukke stad als Yangon is er rust en regelmaat, de bevolking is supervriendelijk en iedereen lijkt vrolijk. Uiteraard zie je ook hier genoeg monniken, zoals deze die zit te studeren in een tempelcomplex.

yangon5Naast de Shwedagon Pagode ligt een kleiner exemplaar: de Maha Wizaya Pagoda, die net zo mooi is als zijn grote broer en een stuk rustiger. Bezoek 'm wel voordat je naar Shwedagon gaat, anders valt ie misschien een beetje tegen ;).

Al met al vond ik Yangon echt een toffe stad die veel meer te bieden heeft dan ik had verwacht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.