Kiekjes uit… Yosemite

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het Amerikaanse natuurpark Yosemite. 

yosemite3
Yosemite National Park was één van de eerste nationale parken van de Verenigde Staten en zelfs van de wereld! Jaarlijks komen er zo'n 4 miljoen bezoekers om het hooggebergte, de bergmeertjes, watervallen en sequoiabossen te bewonderen. Hier zie je de bekende rotsformatie 'Half Dome'.

yos2
De meeste mensen bezoeken alleen Yosemite Valley. Zonde, want ook het andere deel van het park, de Tioga Road, is absoluut de moeite waard. Hier vind je de mooiste bergmeren en belangrijker: je bent even weg van het massatoerisme.

yosemite4
Yosemite staat bekend om de vele wandelmogelijkheden. Er zijn genoeg opties: kort, lang, makkelijk, pittig, etc. Wij hebben de four mile trail naar Glacier Point en Sentinel Dome gelopen, die als 'moeilijk' werd geclassificeerd. Eerst 9 km aan één stuk klimmen en daarna via dezelfde weg naar beneden. We zijn er vijf uur zoet mee geweest en genoten van dit soort views.

yosemite6
Ten zuiden van Yosemite ligt het Sequoia National Park, maar in Yosemite zelf vind je ook bossen met deze reusachtige bomen. Ze kunnen maar liefst 95 meter hoog worden met een omtrek van 34 meter. Daar doen ze wel een paar duizend jaar over ;).

yosemite5
Om af te sluiten nog een plaatje van tijdens onze hike. Prachtig, toch?! Als je naar de westkust van Amerika gaat, zou ik dit park zeker even opnemen in je reisroute. Spreekt Yosemite jou aan?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.