Kiekjes uit… Jiuzhaigou

headerjiuzhaigouOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het prachtige nationale park Jiuzhaigou in China. 

jiuzhaigou1 Jiuzhaigou behoort tot de meest populaire nationale parken van China en staat bekend om zijn kraakheldere meren in allerlei kleuren. Het park ligt in het noorden van de provincie Sichuan. Vanuit Chengdu is het een 10 uur durende busrit of een kleine anderhalf uur vliegen om dit stukje natuurschoon te bereiken.

jiuzhaigou2 Sinds 1992 staat dit park op de UNESCO Werelderfgoedlijst en als je dit soort heldere, intense kleuren ziet, begrijp je waarom. Het park heeft de vorm van een Y en is te groot om in één dag te bewandelen, maar gelukkig rijden er ook bussen. Probeer wel wat stukken te lopen, want op die manier zie je veel meer. En heb je niet zoveel last van de hordes Chinezen die de toerist in eigen land uithangen 😉

jiuzhaigou3 Naast meren in 50 tinten groen en blauw, heeft het park ook verschillende watervallen en een prachtig berglandschap. Het park is op zijn mooist in het najaar, als de bomen in herfstkleuren zijn getooid en het waterniveau op zijn hoogst is. Helaas was ik er in het voorjaar en stonden sommige meren droog. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

jiuzhaigou4 De rechterkant van de Y vond ik persoonlijk het meest indrukwekkend en hier zijn ook de meeste bezienswaardigheden. De absolute hoogtepunten aan deze kant zijn het Panda Lake, het Five Flower Lake, de Pearl Shoal Waterfall en het Mirror Lake. Het pareltje aan de linkerkant is de Five Colored Pool, dat ondanks zijn beperkte grootte de meest bizarre kleurschakeringen heeft.

 

jiuzhaigou5Als je naar het zuidwesten van China gaat, mag je dit park eigenlijk niet overslaan. Het is de omweg zeker waard, zelfs als je met de bus gaat. De route voert je namelijk dwars door de bergen, waardoor je regelmatig getrakteerd wordt op mooie uitzichten. Lijkt het je wat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.