Reisanekdotes: mijn outback ontgroening

outback
De tofste roadtrip die ik gemaakt heb, was ongetwijfeld in Australië. In ruim een half jaar tijd legde ik 25.000 kilometer af in een barrel van 25 jaar oud. Een groot deel van de route ging door de outback; eindeloze stukken niemandsland waar je geen hond tegenkomt. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of dat niet saai is. Maar nee; allesbehalve zelfs! Juist in de outback maakte ik de meest verrassende dingen mee. Vooral de eerste dagen uit de bewoonde wereld waren legendarisch. Ga je mee op outback-avontuur?

Kerstmannen en apen
Ik was samen met twee Nederlandse meiden. We hadden de oostkust net achter ons gelaten en een paar dagen gewwooft op een cattlestation in Cloncurry. Een onwijs toffe ervaring! Op een terrein zo groot als België werden koeien, paarden, kamelen en kangoeroes gehouden en kregen we schietles. Gewoon op boomstronken hoor; niet gelijk op wild. Op de dag van vertrek reden we 700 kilometer tot aan een willekeurige parkeerplaats om te overnachten. Ons reisgenootje had nog wat hasjcookies bij zich; een afscheidsgift van haar voormalige Australische baas. Die wilden we natuurlijk even uitproberen! Een half koekje zou genoeg zijn. Maar toen we een uur later nog niks voelden, besloten we de hele zak soldaat te maken. Nooouuu dat hebben we geweten! Opeens kwamen er allemaal apen en Kerstmannen uit de bosjes gewandeld en veranderden mijn reisgenootjes in mensen van thuis. Hallucinaties ten top :p Verder heb ik uren lang mijn hoofd vastgehouden omdat ik bang was dat ie er anders af zou vallen. Hilarisch, toch?!

Op ieder potje…
Gelukkig voelden we ons de volgende morgen weer redelijk fit en konden we onze route vervolgen. Tijdens een chauffeurswissel ontdekten we een enorme olievlek onder de auto. Bij het openen van de motorkap bleek waar die vandaan kwam: het deksel van de olie was eraf en alles zat eronder. We stonden op dat moment in een gehucht met drie huizen, waarvan er in één zowaar een automonteur woonde. Lucky us! De beste man spoorde het deksel op, goot er nieuwe olie in, spoot de boel schoon en stuurde ons met wat extra reserveolie weer op pad. There we go again!

Agressieve Aboriginals
Tegen de avond kwamen we aan in Alice Springs; het centrum van Australië. De camping konden we echter niet vinden. Na drie keer de weg op en neer te hebben gereden, gaven we het op en sloegen we onze tent op in het wild. Gezellig tussen de kangoeroes. Het was me een partij koud, niet normaal! Toen we heel de inhoud van onze backpacks hadden aangetrokken tegen de kou, vielen we na een uur klappertanden eindelijk in slaap. Tot onze nachtrust bruut werd verstoord door een stel straalbezopen Aboriginals die helemaal van God los gingen. Schelden, ruziemaken, vechten... één en al agressie! Wij vonden het best wel eng, zeker omdat er in de verste verte geen levende ziel te bekennen was. Straks gingen ze ons nog verkrachten! We lagen in de starthouding klaar om eventueel een sprintje te trekken naar de auto en zonder spullen weg te scheuren. Een uur lang lagen we daar te bibberen als een stelletje angsthazen. Daarna werd het gelukkig weer rustig; ze hadden onze tent blijkbaar niet opgemerkt in het donker. De volgende ochtend ontdekten we dat we op beschermd natuurgebied stonden. Oeps! Snel weg voor we beboet worden. Tijd om de Red Center te ontdekken! Tijd voor nieuwe avonturen!

Ben jij al in Australië geweest? Hoe heb jij de outback daar ervaren?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.