Reisinspiratie: 3 mooie regio’s in Zwitserland

headerWat mijn leeftijdsgenootjes vroeger met Disneyfilms hadden, had ik met Heidi. Ik kon er geen genoeg van krijgen en heb die tekenfilm serieus grijsgedraaid. Op de een of andere manier sprak dat kleine meisje in die idyllische alpenweiden omringd door reusachtige bergtoppen erg tot mijn verbeelding ;). Ik vond het dan ook heerlijk deze zomer zelf in zo’n setting rond te wandelen en het natuurschoon van Zwitserland te ontdekken. Ter inspiratie deel ik vandaag 3 toffe regio’s.

Kandersteg
Kandersteg ligt in de regio Berner Oberland, dat met zijn hoge toppen en schilderachtige landschappen tot de meest veelzijdige regio’s van Zwitserland behoort. Een van de grote attracties hier is de Oeschinensee, een prachtig bergmeer omringd door een aantal drieduizenders. Je kunt er prachtige wandelingen maken. Wij maakten de klim naar de Fründenhütte, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op het blauwgroene bergmeer. Maar ook in de buurt zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. Vanaf een dal verderop heb je weer compleet andere views. Een mooi uitzichtpunt is bijvoorbeeld de Elsighorn, vanwaar je zicht hebt op een bergkam van witte toppen. Wij waanden ons hier even terug in Nepal.
oeschinensee

Saas-Grund
Saas-Grund presenteert zich als de ‘parel in de natuur’ en als je er een paar dagen vertoeft, begrijp je waarom. Deze regio is zowel in de zomer als in de winter ongekend populair, mede doordat het gebied de hoogste toppen van Zwitserland herbergt. Een bijkomend voordeel is dat alles hier super strak georganiseerd is. Zo krijg je bij alle accommodaties een toeristenpas waarmee je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en alle kabelbanen in het gebied. En dat zijn er nogal wat! Neem bijvoorbeeld de gondel naar Hohsaas, vanwaar je zicht hebt op maar liefst 18 vierduizenders. Stap op de terugweg uit bij Kreuzboden en loop vanaf daar de Alpenblumenpromenade. Een prachtige wandeling via hangbruggen, trappetjes en touwen. In het naastgelegen dorp Saas-Fee vind je nog meer kabelbanen en wandelingen en op ruim een half uur rijden ligt de beroemde berg de Matterhorn; hét symbool voor Zwitserland.
saasgrundZernez
Zernez ligt in het oosten van Zwitserland en is de toegangspoort tot het Zwitsers National Park. Dit natuurparadijs van 170 vierkante kilometer is het enige beschermde natuurgebied van Zwitserland. De bergen zijn hier minder hoog, maar de landschappen net zo indrukwekkend. Je vindt er zo’n 80 kilometer aan wandelpaden, maar ook mountainbiken is hier ongekend populair. Een aanrader qua hike is de Panoramaroute, die je in 14 kilometer langs een diversiteit aan landschappen voert.
zwitsersnationalpark

Met deze 3 plekken ontdek je compleet verschillende regio’s van het mooie Zwitserland. Wat is jouw favoriete bestemming in de Alpen?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.