Reisplannen voor 2017

header maledivenLaatst blikte ik terug op mijn reizen uit 2016. Iets waar ik helemaal blij van kan worden; herinneringen ophalen aan al die fantastische reizen die ik maakte. Maar december is niet alleen een maand om terug te blikken. Ook vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar ons (hopelijk) gaat brengen hoort erbij. En daar beleef ik minstens net zo veel plezier aan! De eerste reisplannen voor 2017 zijn namelijk al gemaakt. Lees je mee wat er allemaal op de planning staat?

Mauritius
Vrijdag vertrekken we voor ruim 2 weken naar Mauritius. Dit betekent dat we het nieuwe jaar inluiden op een tropisch eiland. Niet verkeerd natuurlijk! Ik ben heel benieuwd wat deze honeymoonbestemming nog meer te bieden heeft naast mooie stranden. We zijn namelijk niet echt types om hele dagen aan het strand te zonnebaden. Maar volgens mij zijn er genoeg andere opties. We willen gaan hiken in het Black River Gorge national park, een dagje naar het eiland Ile des Deux Cocoa, een aantal watervallen bezoeken, een kratermeer, de onderwaterwaterval aanschouwen vanaf de berg Le Morne Brabant, duiken en misschien ook een gokje wagen bij de paardenraces. Verder is Mauritius denk ik een bijzonder eiland, omdat het een soort mix is tussen Afrika en Azië. Kom maar op!

Lapland
Het tweede reisje voor 2017 is een aantal maanden geleden al gepland. Samen met een vriendin ga ik een kleine week Zweeds Lapland onveilig maken in maart. Een lang gekoesterde droom! Volgens mij is het daar zó verschrikkelijk mooi! Ik stel me er echt een sprookjesachtig winterwonderland bij voor ☺. We gaan sowieso een sneeuwscootertrip maken, op elandensafari en op sledehondentocht. Verder zien we wel waar we zin in hebben. Wak duiken, naar het ijshotel, een trekking maken op sneeuwschoenen… volgens mij hoeven we ons niet te vervelen! En ik hoop natuurlijk intens dat we het Noorderlicht gaan zien. Duim je met me mee voor een portie geluk?

Montenegro
Deze is nog niet helemaal zeker, maar we zitten aan een weekje Montenegro te denken voor in de meivakantie. Tijdens het hiken in Nepal hoorden we van andere backpackers dat je in Montenegro ook heel goed kunt wandelen. Na wat speurwerk op internet, raak ik behoorlijk enthousiast over dit land. Bergen, gletsjermeren, verschillende nationale parken, diepe kloven…dat is aan mij wel besteed! Het schijnt het land bij uitstek te zijn voor sportieve vakanties, want ook mountainbiken en raften zijn populaire activiteiten. Na de kerstvakantie moeten we maar eens wat knopen gaan doorhakken ;).

Namibië & Botswana / Noorwegen
En dan is het alweer zomervakantie! Tijd voor een wat grotere reis. Meestal hebben we die rond deze tijd al wel geboekt, maar voor 2017 twijfelen we nogal over de bestemming. In eerste instantie stond Noorwegen op het programma. Ik vind het namelijk bezopen dat ik deze bestemming, waar iedereen zo lovend over is en die zo dichtbij is, nog niet heb bezocht. Het kan niet anders dat we als natuur-en outdoorliefhebbers helemaal aan onze trekken komen in Noorwegen. Het lijkt me te gek om daar te hiken!DSC01180

Maar ook het verre, exotische blijft lonken. Zuid-Afrika heeft twee jaar terug ons hart gestolen en sindsdien kunnen we ook niet wachten om meer van dit continent te gaan ontdekken. Namibië moet prachtig zijn met zijn desolate woestijnlandschappen en ook over Botswana hoor ik super positieve verhalen. We moeten -na 3 mislukte pogingen in 3 verschillende landen- nog steeds een luipaard spotten. Op safari gaan is sowieso een van mijn favoriete activiteiten op reis. Het lijkt me heerlijk om met een kampeerjeep lekker rond te trekken en tussen het wildlife te kamperen. Welke van de twee zou jij kiezen?

Cappadocië/ Mallorca / Madeira
Oktober is nog wat ver weg, dus daar zijn nog niet echt concrete plannen voor. Een weekje Cappadocië klinkt me als muziek in de oren. Wat moet het daar mooi zijn! Zeker vanuit een heteluchtballon, iets wat ik graag nog eens zou doen. Ook bestemmingen als Mallorca, Madeira of Schotland staan nog op mijn lijstje. Zo’n 2 jaar terug vond ik het wel eens lastig een bestemming te kiezen voor een weekje, maar daar heb ik nu totaal geen problemen meer mee. Ik hoor en lees steeds vaker lovende verhalen over een aantal Europese bestemmingen, dus mijn bucketlist Europa is weer een beetje uitgebreid.
Volgend jaar december zullen we ook de zon wel weer opzoeken, maar dat is echt nog even te ver weg om over na te denken.

Maar vertel; ik ben reuze benieuwd naar jouw reisplannen voor 2017. Welke tripjes heb jij al op de planning staan?

6 thoughts on “Reisplannen voor 2017

 1. Fijn hoor, alvast zulke mooie bestemmingen in het vooruitzicht hebben. Het gaafst lijkt mij natuurlijk Botswana en Namibie maar ik ben bevooroordeeld want ik ben pas net terug uit Zuid-Afrika. Ook wij hebben voor 2017 de eerste vliegtickets al geboekt 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Gaaf, vond je 't ook zo geweldig?!
   Voor welke bestemming hebben jullie alweer tickets geboekt?

   Reply
  1. travel addict

   Post author

   Ja, tof he?! Kijk er ook erg naar uit 😀
   Wow, op huwelijksreis naar Zuid-Afrika...wat tof!
   Wanneer gaan jullie trouwen dan? Berlijn is ook een heerlijke stad!

   Reply
 2. Wat een leuke vooruitzichten! Ik zou toch voor Noorwegen kiezen hoor 😉 (Mijn geboorteland)
  Momenteel heb ik nog NIKS van reisplannen. Spannend, onrustig en eng tegelijk.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Haha, dan snap ik dat je lichtelijk bevooroordeeld bent. Maar Noorwegen lijkt me inderdaad supertof! Ga je er nog vaak naartoe?

   Wow, 0 reisplannen! Daar zou ik toch wat onrustig van worden haha. 😉 Al laat het wel alle opties open, ook wel ns fijn!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.