Reisplannen voor 2018

Nieuwe_wereldkaart_bron1

Bij een nieuw jaar horen nieuwe plannen. Reisplannen wel te verstaan. Fantaseren over nieuwe bestemmingen is iets wat we allemaal graag doen, toch?! Bij mij zijn de plannen al gesmeed. Sommige heel concreet, andere nog wat vager. Je leest ze in deze blog. Welke bestemmingen hoop jij in 2018 van je bucketlist te kunnen strepen?

Maleisië & Thailand
Als 2018 met knallende kurken wordt ingeluid, zit ik met m’n kont op het Thaise eilandje Ko Lipe. Dit wordt ook wel ‘de Malediven van Azië’ genoemd, dus ik ben heel benieuwd! Vlak voor Kerst pak ik met mijn vriend het vliegtuig naar Maleisië, waar we 2 weken gaan backpacken. We starten in Kuala Lumpur en gaan vanuit daar via de jungle van Taman Negara en de Cameron Highlands naar Langkawi. Vanaf hier is het maar 1,5 uur varen naar Ko Lipe, dus vandaar dat we een uitstapje maken naar dit Thaise eiland.borneo

Taiwan of Oman
De volgende trip staat eind februari gepland, samen met een vriendin. Het kiezen van een bestemming is nog een hele opgave. Wat wil je, als zo ongeveer 90% van alle bestemmingen afvalt vanwege malaria/zika, het verkeerde seizoen of omdat 1 van ons er al is geweest. We zaten eerst te denken aan Taiwan, maar omdat we slechts een week hebben neigen we nu meer naar Oman. Niet dat je daar alles kunt zien in 1 week, maar ik heb wel een hele gave roadtrip van 7 dagen gevonden :). Wat zou jij doen?

Noorwegen
Deze bestemming stond voor 2017 al op de planning, maar we durfden onze zomervakantie er niet aan op te offeren omdat het weer er altijd zo onzeker is. Volgend jaar heb ik ruim 2 weken vakantie in april/mei, wat een redelijk droge tijd lijkt te zijn. We willen met de auto gaan, zodat we ter plekke alle vrijheid hebben en lekker veel kunnen hiken. Tips over mooie auto- en wandelroutes zijn meer dan welkom!

Corsica of Slovenië
Twee jaar terug bezocht ik Corsica met mijn vriend en we waren beiden op slag verliefd op dit eiland met zijn prachtige natuurschoon. Vandaar dat we nog eens terug willen om de GR20 te lopen; een wandelpad van 170 kilometer dat het hele eiland doorkruist. Het staat bekend als de  zwaarste langeafstandswandeling van Europa. Een mooie uitdaging! Maar ook naar Slovenië wil ik graag terug om een aantal mooie hikes te maken. Grote kans dat het een van deze twee bestemmingen wordt deze zomer!
DSC_0036

Verder dan de zomer kijk ik nog niet echt vooruit. Ideeën zijn er genoeg (Spitsbergen, Cappadocië, Mallorca, Griekenland, terug naar de Filipijnen), maar die kunnen gerust nog 100x veranderen ;).

Naar welke trip in 2018 kijk jij het meeste uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.