Reisroute Colombia 3 weken

imageColombia werd door Rough Guides aangewezen als één van de 10 bestemmingen die je in 2016 moet bezoeken. En dat is te merken, want steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar dit prachtige land bovenin Zuid Amerika. Colombia maakt al je verwachtingen waar en doet er nog een schepje bovenop. Niet voor niets roepen 9 van de 10 backpackers dat dit hun favoriete land is in Zuid Amerika. Vandaag deel ik mijn route. Hopelijk word je net zo enthousiast als ik!

Bogota
Bogota is waarschijnlijk je eerste kennismaking met Colombia. En daarna kan het alleen maar beter worden ;). Bogota is namelijk niet de meest charmante stad. Een dag is dan ook meer dan genoeg om de belangrijkste highlights te zien. Even met de kabelbaan naar uitzichtpunt Monserrate, wat rond slenteren door het oude centrum, eventueel een museum meepakken en je hebt het wel weer gezien.
tatacoaTatacoa desert
De Tatacoa woestijn is een beetje off the beaten track en wordt door veel backpackers overgeslagen. Maar als je de tijd hebt, zou ik er zeker even naartoe gaan. Alleen al omdat het zo compleet anders is dan de rest van Colombia. Zulke roodoranje kalksteenformaties verwacht je toch niet in zo’n groen land? Het gebied is niet zo groot, dus ook hier is een dag op zich genoeg. Al kun je altijd langer blijven om even helemaal tot rust te komen met een boek in de hangmat.

Salento & Los Nevados
De omgeving van weelderige groene heuvels, de Cocora Valley met zijn kenmerkende hoge palmbomen en de koffieplantages zijn de grootste attracties van Salento. De meeste mensen reizen na 2 dagen weer verder. Maar als je van hiken houdt, moet je echt een meerdaagse trek in Los Nevados maken. Een supermooi nationaal park met ruige natuur zoals je die voornamelijk in Zuid Amerika treft. En het mooie is dat je hier nog niet onder de voet wordt gelopen door hordes andere toeristen :).losnevados

Medellín
Het imago van een gevaarlijke moord- en drugsstad heeft Medellín inmiddels wel achter zich gelaten. De stad is upcoming en barst van de hippe restaurants, bars en discotheken. Menig backpacker blijft hier een stuk langer hangen dan gepland. Dingen die je zeker moet doen, zijn de Free Walking Tour, een ritje met de kabelbaan over de sloppenwijken en een dagtrip naar het kleurrijke stadje Guatapé in combinatie met de granietkoepel El Piedra del Penol. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over een reeks meren.

Cartagena & Islas del Rosario
De oude koloniale stad van Cartagena is één van de grootste trekpleisters van Colombia. Wat je hier kunt doen? Cultuur snuiven, lekker eten, cocktails drinken op één van de vele dakterrassen en dansen met live muziek. Houd je meer van rust? Pak dan de boot naar Islas del Rosario met zijn mooie strandjes en relaxte vibe.cartagena

Santa Marta & Tayrona
Santa Marta zelf is niet zo bijzonder, maar het is een prima uitvalsbasis voor verschillende (meerdaagse) uitstapjes. Zo kun je vanaf hier naar nationaal park Tayrona, dat bekend staat om zijn mooie stranden en tropisch regenwoud. Absoluut een aanrader! Hippieplaatsjes Palomino (aan het strand) en Minca (in de bergen) schijnen ook leuk te zijn. Taganga trekt vooral duikliefhebbers.

San Gil
Tsja en dan last but not least: outdoor walhalla San Gil. Je hebt hier zo ongeveer alles wat je adrenalinehartje begeert. Van caving tot paragliding en van raften tot klimmen. En dat alles voor zeer schappelijke prijzen. Dit is overigens wel de enige reden om de omweg naar San Gil te maken, dus als je niet zo outdoor georiënteerd bent, kun je San Gil beter overslaan ;).

2 thoughts on “Reisroute Colombia 3 weken

 1. Audrey

  Haallo!

  Wij zijn aan het denken om een trip naar Colombia te maken deze zomer. De reisafstanden zijn best wel groot tussen deze highlights. Hoe zou je dan het beste kunnen reizen? Bus, auto huren, gaan er treinen? Ik hoor het graag! Ik ben aan het kijken of we wel op Bogota vliegen aangezien vrienden aangeven dat het niet zo'n boeiende stad is en de afstand naar Medellin groot is. Alhoewel die Tatacoa woestijn er ook wel heel tof uit ziet... Dus mijn vraag, wat zou je adviseren?

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hoi Audrey,

   Leuk dat je overweegt om naar Colombia te gaan 🙂
   De afstanden zijn inderdaad behoorlijk groot! Vooral van Bogota of Medellin naar het noorden ben je wel even zoet.
   Die kan je dus beter vliegen, zeker omdat ticketprijzen amper duurder zijn dan de bus.
   Verder heb ik wel alles per bus gedaan, treinen rijden er niet/nauwelijks. Bogota kun je zeker overslaan, vond ik zelf ook geen boeiende stad.
   Scheelt weer een traject reizen 😉 Veel succes en plezier met de verdere voorbereidingen!
   Als je nog meer vragen hebt, let me know!

   Een auto huren zou op zich ook wel kunnen denk ik, want de infrastructuur is prima en alles staat best goed aangegeven.
   Ik zou alleen niet in het donker gaan rijden ivm eventuele overvallen op sommige stukken.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.