Reistag: top 5 gemiste highlights

cropped-396301_10151240682870581_272161672_n.jpg

De meeste backpackers kennen het gevoel waarschijnlijk wel. Je hebt net drie maanden rond getrokken op een bestemming en denkt zo ongeveer alles wel gezien te hebben. Tot je thuiskomt en iemand informeert naar die ene toffe highlight. Eh…die heb je dus gemist. Soms bewust, omdat je vanwege tijdgebrek noodgedwongen keuzes moest maken. Soms per ongeluk, omdat je er simpelweg niet van gehoord hebt. Het leek me leuk daar eens een blog aan te wijden en deze reistag door te geven aan andere reisbloggers. Komt ie; mijn top 5 gemiste highlights!

Bungle Bungles

Je zou denken dat je met 8 maanden Australië een eind komt qua sightseeing. Dat is absoluut waar, want ik ben het hele land rond geweest en heb ook het rode centrum uitgebreid verkend. En toch zijn er ook genoeg attracties die ik gemist heb. Want in een land dat zó gigantisch is, kun je gewoon niet alles zien. En dat betekent keuzes maken. Omdat wij met een 25 jaar oud barrel reden waarvan de 4WD te wensen over liet, besloten we het Bungle Bungles National Park in de Kimberley over te slaan. Tot op de dag van vandaag heb ik hier spijt van. Ik weet zeker dat ik die opmerkelijk gekleurde zandstenen rotsen in de vorm van een soort bijenkorven te gek zou vinden! Als ik nog eens terugga naar Australië (wat er zeker van gaat komen!), ga ik de Bungle Bungle Range sowieso meepakken!

Acatenango vulkaan

Als je vaker op Travel addict te vinden bent, weet je dat ik hiken te gek vind. Een meerdaagse trekking laat mijn reizigershart sneller kloppen en is wat mij betreft een onmisbaar ingrediënt van een onvergetelijke reis. Toen ik vorige maand wat foto’s doorgestuurd kreeg van een vuurspuwende vulkaan en een sublieme zonsopkomst vanaf de Acatenango, dacht ik: “Hè? Hoe kan het dat ik dit gemist heb 4 jaar geleden?!” Mijn vriendin appte vrolijk verder over deze tweedaagse hike vlakbij Antigua en mijn zoekopdracht op Google gaf aan dat het één van de hoogtepunten van Guatemala is. Dat geloof ik! Ik heb nog steeds geen idee waarom ik deze attractie over het hoofd heb gezien, maar ik baal er wel van ;).

Atacama woestijn

Oké, deze is een beetje vals spelen omdat ik slechts een paar dagen in Chili geweest ben. Het is dus logisch dat ik nauwelijks iets gezien heb van het land. Maar tijdens mijn reis door Bolivia, was ik er wel heel dichtbij! Veel backpackers combineren de zoutvlaktes van Uyuni met deze Chileense woestijn en er zijn genoeg tours die starten in Uyuni en eindigen in Atacama. Maar omdat ik met een vriendin had afgesproken in Cuzco, had ik geen tijd om in Chili te eindigen en dan op eigen houtje weer terug te reizen. Zooo jammer, want ik hoor van veel mensen dat Atacama dé highlight is van hun trip door Zuid-Amerika. Ach ja, reden te meer om nog eens een paar weken uit te trekken voor Chili, dat naast deze woestijn nog veel meer toffe plekken te bieden heeft.

Isla Holbox

Ik ben 2 keer in Mexico geweest. De eerste keer was een korte trip in de kerstvakantie, de tweede keer begon ik mijn rondreis door Midden Amerika in Mexico. Beide keren had ik toch een soort van haast, waardoor ik heel bewust keuzes heb gemaakt over waar ik wel en niet naartoe zou gaan. Isla Holbox liet ik links liggen, want ja…ik had wel vaker een tropisch eiland gezien. Hoe bijzonder kon het zijn? Maar nu ik regelmatig het ene na het andere mooie plaatje voorbij zie komen op Instagram, krijg ik toch een beetje spijt. Het lijkt me een onwijs fijne plek, die ik toch nog eens hoop af te strepen van mijn lijstje!

Yellowstone

Tijdens onze West Amerika rondreis, reden we zo’n 6.000 kilometer in 3 weken en bezochten we 12 nationale parken. Behalve één van de grootste en populairste: Yellowstone. Omdat dit vulkanische park een omweg van 1800 kilometer betekende, besloten we het links te laten liggen. Twee hele dagen rijden voor wat warmwaterbronnen, geisers en meren… zoiets had ik in Nieuw Zeeland en IJsland ook al gezien. Maar oooh, wat moet dit park bizar mooi zijn! Die intense kleuren, de veelzijdigheid, het wildlife… hopelijk kunnen we ‘m nog eens meepakken tijdens een rondreis door het noordwesten van Amerika.

Dat waren ze, mijn 5 gemiste highlights. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar de top 5 van andere reisbloggers en zou het leuk vinden als je mijn tag overneemt :).

10 thoughts on “Reistag: top 5 gemiste highlights

 1. Wat een leuke tag! Heel herkenbaar ook, je moet soms keuzes maken, ook al heb je er achteraf spijt van. Zo heb ik het red center overgeslagen toen ik in Australië was, daar baal ik nog steeds van.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Dank je wel! Het Red Center overgeslagen?! Dat is inderdaad wel heel erg zonde haha 😉
   Maar Australië is mooi en bijzonder genoeg om nog eens terug te gaan denk ik? Voor mij in ieder geval wel...

   Reply
 2. Yellowstone is echt te gek ja, jammer dat je 'm gemist hebt. Maar ik heb dan weer andere hoogtepunten van Amerika moeten missen. Reizen is keuzes maken... Ik neem je tag over, vind 'm tof!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Yellowstone komt nog wel een keer, daar ben ik niet bang voor 😉
   Ben door Wie is de Mol alweer geïnspireerd om naar Oregon te gaan, wat een landschappen daar!
   Leuk dat je de tag overneemt! Ik zie 'm wel verschijnen 🙂

   Reply
 3. Ik moet zeggen dat ik van de meeste highlights nog niet eens had gehoord maar dat komt vooral ook omdat het niet direct de landen zijn waar ik mij op richt. Maar de tag op zich vind ik in ieder geval erg leuk en neem hem dan ook graag van je over!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Wanda,

   Haha zo relatief is het begrip 'highlight' dus 😉
   Jij bent meer van de Europese bestemmingen zie ik; ook tof!
   Leuk dat je de tag overneemt. De Dolomieten zijn zeker een aanrader en het uitzicht vanaf de Jungfrau heb ik helaas ook gemist.
   Volgende x beter!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.