Reizen in 2017: een terugblik

lapland

De bezorgservice van bol.com draait overuren, de schappen in de supermarkt puilen uit met  ongezonde lekkernijen en het enige daglicht dat we zien is vanachter het kantoorraam op werk. Ofwel: het is alweer december. Een mooi moment om even stil te staan en terug te blikken op de mooie reizen die ik maakte. Waar ik vorig jaar bijna alleen maar intercontinentale bestemmingen bezocht, heb ik in 2017 vooral tripjes binnen Europa gemaakt. En wat blijkt? Dat is eigenlijk net zo leuk! Lees je mee welke pareltjes ik bezocht?

Mauritius
Al sinds 2007 vier ik Kerstmis en Oud & Nieuw in het buitenland. Zeker nu ik in het onderwijs werk, is het vaste prik dat we met de kerstvakantie naar een warm oord reizen. Vorig jaar was dat Mauritius, waar we door een gecancelde vlucht uiteindelijk 3 weken verbleven. Mauritius is een heerlijke bestemming voor een dag of 10. Wij waren onder de indruk van het mooie binnenland, maar vonden de stranden een beetje tegenvallen.mauritius-natuur

Stockholm & Lapland
Lapland stond al jaaaaren op de bucketlist, maar ik stelde het steeds uit omdat ik niet zo van de kou houd. Maar mijn god, wat is dit een sprookjesbestemming!! Na een dagje citytrippen in Stockholm, vlogen we door naar het Zweedse Kiruna. Al direct na het uitstappen was ik betoverd: wat een prachtig winterwonderland. We maakten een huskytocht, raceten op sneeuwscooters over bevroren meren, deden een poging tot langlaufen en bezochten een ijshotel en rendierenfarm. In één woord: GEWELDIG 😀huskytour

Belgische Ardennen
In april ging ik met een vriendin een weekendje naar het sfeervolle, middeleeuwse stadje Durbuy. We sliepen in een heerlijke B&B, genoten van het bourgondische leven, trokken er lekker op uit in de natuur en maakten ook nog even een uitstapje naar Dinant. Altijd fijn zo'n weekendje Ardennen.img_9365

Montenegro
In april reisde ik met vriendlief af naar Montenegro; een bestemming die upcoming is en waar ik enthousiaste blogs over had gelezen. We hadden alleen niet bedacht dat het halve land nog bedekt zou zijn met een dik pak sneeuw, waardoor hiken in de natuurparken onmogelijk was. En dat was dus precies waar we voor kwamen ;). Omdat deze reis een beetje in het water viel, zijn we niet razend enthousiast over Montenegro… maar misschien moeten we nog eens in de herkansing.kotor

Schotland
Ook Schotland stond al jaren op de lijst, maar ja… het kan er zo nat zijn hè. In juli besloot ik toch maar eens de gok te wagen en we hadden geluk: het regende slechts 1 dag (van de 8). Ik was erg onder de indruk van de woeste landschappen en de ruige kustlijnen en vind het een te gekke bestemming. Nieuw-Zeeland-waardig zelfs. Ik kan dan ook niet wachten om nog eens terug te gaan en nog veel meer mooie wandelingen te maken.schotland4

Zwitserland & Oostenrijk
De dag nadat ik terugkwam uit Schotland, ging ik met de lover en de tent op roadtrip naar Zwitserland en Oostenrijk. Twee weken lang met volle teugen genieten van de buitenlucht, het kamperen en heel veel hiken. Nogal een contrast met Brazilië, waar we vorige zomer zaten. We zijn het er allebei over eens dat de bergen in Europa meer ons ding zijn dan de stranden in Brazilië 😉zwitsersnationalpark

Madeira
Wederom 1 dag na thuiskomst van onze kampeertrip, vloog ik met een andere vriendin naar Madeira. Een ontzettend mooi en divers eiland, dat ons enorm heeft verrast. We toerden het hele eiland rond, maakten een aantal schitterende wandelingen en sjeesden met de traditionele ‘toboggan’ (een bobslee op asfalt) door de steile straatjes van hoofdstad Funchal. Madeira is zeker een aanrader, behalve als je voor een strandvakantie gaat (want: kiezels).
westkust

Londen
In oktober ging ik met mijn studenten op excursie naar Londen. Ik was 10 jaar geleden al eens in de Engelse hoofdstad geweest en bezocht deze keer vooral de wijken om de meest bekende hotspots heen, zoals het alternatieve Shoreditch, het hippe Covent Garden en het poepchique Notting Hill. Londen blijft een fantastische stedentripbestemming.londen

Sardinië
Vlak na Londen vertrok ik met een vriendin naar Sardinië. Ik had gemixte verhalen gehoord over dit eiland, dus was erg nieuwsgierig naar wat me te wachten stond. We hadden ontzettend geluk met het weer; de hele week volle bak zon en 25+ graden. Mede daardoor was de zee echt bounty en ook het binnenland is erg de moeite waard. Echt een prima eiland om een weekje te relaxen, wat te wandelen en rond te toeren!
santeodoro

Dat waren mijn reisjes dit jaar! Of nou ja, niet helemaal… over 2 weken ga ik namelijk ook nog naar Maleisië :). Backpacken en genieten van de zon. ZIN IN!! Benieuwd naar mijn reisplannen voor 2018? Daar kun je volgende week meer over lezen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.