Tag: Mijn mooiste reisjaar

reisjaar
Er is weer een nieuwe leuke tag in het leven geroepen, deze keer door Daphne van LiveTheLifeYouLove. Zij beschreef haar mooiste reisjaar en riep andere bloggers op dit ook te doen. Linda van Onedaytrip gaf ‘m aan mij door en vandaag vul ik ‘m in. Benieuwd naar mijn mooiste reisjaar (en dus automatisch mijn mooiste levensjaar :p) tot nu toe? Lees maar mee 🙂

Ik moest hooguit een seconde nadenken over deze vraag. 2008 steekt er met kop en schouders bovenuit, omdat ik maar liefst 50 van de 52 weken op reis was. Te gek, toch?! Eind 2007 zegde ik mijn baan als journalist op en begin december vertrok ik naar de andere kant van de wereld. Ik had er dus al een maand reizen opzitten, toen ik het jaar 2008 inluidde in het nationale park Abel Tasman in Nieuw Zeeland. Geen vuurwerk, geen vette party’s en geen champagne. Wel een kampvuur, drank, goed gezelschap en een ultiem geluksgevoel. Ik had immers nog bijna een jaar lang reizen in het vooruitzicht!

Happy New Year
In Nieuw Zeeland was elke dag een feestje, compleet vol nieuwe verrassingen. Ik maakte er de mooiste hikes bij de Marlborough Sounds, de Milford Sounds en de Tongariro vulkaan. Deed compleet nieuwe ervaringen op, zoals ijsklimmen op de Franz Josefgletsjer, parachutespringen boven Lake Taupo en zwemmen met dolfijnen en zeehonden in Kaikoura. Ik haalde mijn hart op aan outdoor activiteiten zoals mountainbiken, kajakken op zee en raften. Zag de meest indrukwekkende gebergten, gletsjers en vulkanen. Genoot van het toffe reisgezelschap in de Stray bus. En kwam af en toe een dagje bij op één van de mooie stranden die het land te bieden heeft.

Up to Down Under
Halverwege februari maakte ik de oversteek naar Australië. Ik werkte een blauwe maandag in Melbourne, tot ik besloot dat alle baantjes kut waren en slecht betaalden. Samen met mijn reismaatje kocht ik een oude Toyota en wat kampeerspullen en de roadtrip der roadtrips kon beginnen: heel Australië rond en ook nog ‘even’ naar the Red Center. Ik haalde mijn duikbrevet tijdens een zeiltrip over het Great Barrier Reef, leerde surfen, bezocht indrukwekkende nationale parken en kon weer volop de wandelschoenen aantrekken om mooie tochten te maken. We genoten van de gastvrijheid van de Ozzies, van het ultieme vrijheidsgevoel in de outback, van het malse kangoeroevlees en ja; zelfs van de goedkope ‘goon’. Af en toe staken we onze handen uit de mouwen op een WWOOF-adresje en elke maand pikten we nieuw gezelschap op voor in de auto. Ik had hier echt de tijd van mijn leven en Australië heeft voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart.

Zuidoost Azië
Eind september was het tijd voor een nieuw avontuur: Azië! Ik begon mijn trip in Vietnam, waar ik een grote cultuurshock ervoer in Hanoi. Gelukkig maakte de shock snel plaats voor enthousiasme, toen ik de mooie bergen in Sapa en de beeldschone baaien van Halong Bay ontdekte. Achterop de motor bij de Easy Riders ontdekte ik een aantal ongerepte plekjes van dit mooie land, voordat ik via een boottocht over de Mekong verder trok naar Cambodja. Hier maakten de Killing Fields en het Tuol Sleng museum grote indruk, evenals de tempels van Angkor. Laos was voor mij de grootste verrassing met zijn mooie natuur, lieve mensen en toffe activiteiten. Ik sloot mijn reis op een relaxte manier af op de eilanden in het zuiden van Thailand, waar ik onverwacht een week langer moest blijven vanwege een gecancelde vlucht. Heel fijn, zo’n extra kadootje aan het einde! Ik plakte er nog drie dagen Singapore aan vast en kwam halverwege december weer terug in Nederland. Net op tijd voor de feestdagen!

Wat is jouw favoriete reisjaar en waarom? Neem de tag gerust over en verwijs daarbij even naar bedenkster Daphne.

 

 

2 thoughts on “Tag: Mijn mooiste reisjaar

  1. travel addict

   Post author

   Haha, ik denk dat jouw favoriet 2015/2016 wordt...Zuid-Amerika is echt te gek!!
   Maar Australië is ook zeker een aanrader. Wie weet...als je nog geld overhebt straks 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.