Terug naar Australië?

header outbackJe leest het goed; dit is de vraag die mij momenteel bezighoudt 🙂 Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat ik voor het eerst op wereldreis ging, onder andere naar Australië. Ik heb altijd geroepen dat ik binnen 10 jaar nog eens terug wilde en daarbij wil ik het land heel graag aan mijn vriend laten zien. Gaat dat deze zomer gebeuren?

Waar we onze zomervakantie normaal gesproken al ergens in november hebben gepland en geboekt, zitten we dit jaar nog steeds in het ongewisse: Waar gaan we naartoe? Voor het eerst hebben we geen idee! Er staan nog wel wat Afrikaanse bestemmingen op de bucketlist, zoals Namibië & Botswana of Kenia & Tanzania. Maar die bewaren we graag voor een ander moment. In eerste instantie wilden we in Europa blijven. Een outdoor vakantie in Noorwegen of een roadtrip door Oost Europa. Maar het begint toch weer te kriebelen om ver weg te gaan...

Australië; een goed idee?
En toen bedacht ik me dus opeens dat Australië ook een optie is. Hoe te gek zou het zijn om terug te keren naar het land waar ik mijn hart aan verloor? Waar ik deels ben gevormd tot de persoon die ik nu ben. Mijn soort van tweede thuis. Aan de andere kant ben ik bang dat het misschien wel eens tegen kan vallen. Toen was ik aardig bleu op reisgebied, inmiddels heb ik bijna 70 landen gezien. Wat als het minder tof wordt dan toen? Wat als mijn mooie, dierbare herinneringen daardoor een grijze schaduw krijgen? Het lijkt me sterk, maar het kan...IMG_0459

Het eerste plan...
En dan het bepalen van de route; wat een moeilijke keuze! Destijds trok ik in 8 maanden het hele land rond, inclusief het rode centrum. Ik heb dus al aardig wat gezien van dit immense land. Behalve de Gibbs River Road in de Kimberleys en de Bungle Bungles in het national park Purnululu, omdat we toen geen 4WD hadden. Deze regio wilde ik dan ook sowieso meepikken als we gaan. Tot ik stijl achterover sloeg van de bedragen die ze vragen voor het huren van een 4WD. Voor een ritje van Darwin naar Broome van 11 dagen, tik je minimaal 3.000 dollar af. Dat vind ik iets te veel van het goede. Hetzelfde geldt voor vliegen van Broome naar Brisbane; erg duur en tijdrovend!

Het tweede plan...
Het plan zoals ik het nu voor me zie: eerst van Darwin naar Alice Springs met zo'n heerlijk hippiebusje. Dan een aantal dagen naar de Kings Canyon, Ayers Rock en de Olga's. Verder wil ik naar de MacDonnel Ranges, die ik de vorige keer heb overgeslagen en waar je schijnbaar mooie wandelingen kunt maken. Vervolgens van Alice Springs naar Brisbane vliegen en vanuit daar omhoog rijden naar Cairns via alle hotspots van de oostkust.P1060714

Jouw advies
We hebben 'slechts' 4 weken, dus het wordt best nog wel aanpoten als je 2 regio's wilt zien. In verband met het weer wil ik ook graag in het noordelijke deel van het land blijven, dus niet de hele oost- of westkust doen. Toch twijfel ik nog een beetje over plan 2. Het liefst zou ik namelijk toch nog iets nieuws zien. Vandaar deze blog! Ik ben heel benieuwd of de lezers die zelf ook in Australië zijn geweest, nog tips hebben voor mooie, iets minder bekende plekjes in het land Down Under? Welke dorpjes, parken of bezienswaardigheden mag ik absoluut niet missen volgens jullie? Welke regio heeft een onuitwisbare indruk gemaakt? Waar zouden jullie naartoe gaan als je weer terug mocht? Dit alles dus rekening houdende met het weer en de beperkte tijd...

Ik hoop dat jullie me verder kunnen adviseren en kijk uit naar jullie reacties 🙂

 

 

5 thoughts on “Terug naar Australië?

 1. Jo

  Precies de route die ik ook in gedachten had toen je zei te moeten kiezen in 4 weken. Dus aan mij heb je niks;) Sowieso outback (eerst); daardoor raakte ik pas echt verliefd op Ozzie. Als het lukt, zijn er van/naar Adelaide-Alice Springs ook prachtige routes!!

  Reply
 2. Wat een fijn vooruitzicht! Ik heb 2 jaar geleden in juli in 3,5 de oostkust 'gedaan'. Aangezien dat mijn eerste keer Australië was, heb ik vooral de highlights gedaan. Vond het wel frisjes in het zuiden (Sydney en Melbourne), dus als ik nog een keer in juli ga, zou ik denk ik ook kiezen voor het noorden of het midden. Ben benieuwd wat het gaat worden!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   De oostkust is inderdaad een heerlijke kennismaking met Australië, dus prima keuze!
   We zijn er nog niet helemaal uit; het kan zomaar zijn dat we toch opeens weer switchen van reisbestemming haha 😉
   Je hoort wel wat het wordt!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.