Thuis in de vakantiemodus

header corsicaHet liefst zouden we natuurlijk fulltime de wereld over reizen, maar de meeste mensen moeten ook nog werken tussendoor. En tenzij je digital nomad bent, doe je dat toch vaak in Nederland. Om de periode tussen jouw reisjes door wat aangenamer te maken, is het een aanrader om thuis ook af en toe in de vakantiemodus te gaan. Hoe je dat doet? Hieronder een aantal tips!

Verwen jezelf
Plan eens in de zoveel tijd eens een verwendagje voor jezelf. Een dagje naar de sauna bijvoorbeeld of je doet een rondje massage, pedicure, schoonheidsspecialiste. Goedkopere alternatieven zijn er uiteraard ook: sla lekkere hapjes en een goed fles wijn in en parkeer jezelf met een boek in bad of in de tuin. Wedden dat je helemaal zen bent na zo’n dag?

Eet je favoriete wereldgerecht
Reizen en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het eten van je favoriete gerecht uit Afrika, Thailand of Mexico kan je dan ook helemaal terugbrengen in de sferen van dat land. Volg een kookworkshop, bezoek een belevingsrestaurant of prepareer met meegebrachte ingrediënten van je vakantiebestemming je favoriete gerecht. Uiteraard met dat Thaise biertje of die tropische cocktail erbij 😉
P1020859

Onderneem iets nieuws
Op vakantie doe je meestal iets wat je nog nooit gedaan hebt, terwijl je thuis vaak automatisch in de routine belandt. Onderneem ook in Nederland eens iets nieuws. Dit kan een uitbundige activiteit zijn, zoals parachutespringen of kleiduiven schieten. Maar een lesje yoga volgen of naar een klassiek concert gaan hebben eenzelfde effect. Het gaat erom dat je uit je comfortzone komt, want daar haal je voldoening – en dus een blij gevoel - uit.

Even niet bereikbaar
Zitten jouw weekenden ook vol etentjes, borrels en verjaardagen? Best leuk en gezellig natuurlijk, maar zo houd je nooit tijd voor jezelf over. Probeer af en toe eens een weekend helemaal vrij te houden. Zet je telefoon uit, zorg dat de huishoudelijke klusjes voor die tijd al zijn gedaan en doe twee dagen lang alleen maar waar je zin in hebt. Zo lijkt je weekend opeens een stuk langer te duren.

Cocktailfeestje
Eentje om in tropische sferen te komen: organiseer een cocktailparty. Nodig een groep vrienden uit en laat iedereen een fles sterke drank meenemen. Zorg zelf voor limonade, sapjes, fruit, een feestelijke aankleding en natuurlijk opzwepende muziek en let the party begin!
header party

Outdoor
Wat voor mij dé manier is om je hoofd leeg te maken en ten volle van je dag te genieten, is lekker outdoor bezig zijn. Ga een dag wandelen op de Veluwe, een weekend fietsen in Limburg of volg een cursus surfen/zeilen in Zeeland. Je bent er dan echt even tussenuit en zit weer vol energie voor een nieuwe werkweek.

Andere stad verkennen
Mocht outdoor niet zo je ding zijn, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen een nieuwe stad te ontdekken. Pak de trein of de auto en speel een dag voor toerist in eigen land. Nederland heeft namelijk ook genoeg moois te bieden :).

Heb jij nog meer tips om thuis in de vakantiemodus te komen?

2 thoughts on “Thuis in de vakantiemodus

 1. Toerist in eigen land spelen werkt inderdaad goed. Maar ook wat rustiger aan doen, een boek lezen, buiten ontbijten (als het weer mooi genoeg is), zijn dingen die mij wel meehelpen. Lekker veel naar buiten gaan en genoeg stappen zetten, dat is wat ik op vakantie ook veel doe. En op vakantie lees ik meer, daardoor geeft lezen mij soms ook een vakantiegevoel.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Shirley,

   Oja....buiten ontbijten is inderdaad ook heerlijk 🙂 En lekker buiten bewegen helpt altijd ja!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.