Top 5 mooiste stranden

 

headerstrandBen je ook zo klaar met deze herfstachtige winter? En verlang je alweer hevig naar die lange zwoele zomerdagen waarop je lekker naar het strand kan, ’s avonds tot laat kunt barbecueën in het park en terrasjes pakken zo ongeveer een fulltime bezigheid is? Misschien wordt het dan tijd weer eens het vliegtuig te pakken. Naar één van deze stranden misschien, wat de mooiste zijn die ik tot nu toe heb mogen zien!

  1. Malediven

Tsja…deze zal niet geheel als een verrassing komen ;). Deze eilandengroep in de Indische Oceaan staat niet voor niets met stip op nummer 1 van honeymoon bestemmingen. Ik ben verslaafd aan het googelen van afbeeldingen over reizen en ben hier altijd uren zoet mee voor ik naar een bepaald land afreis. Soms ben ik dan teleurgesteld omdat de werkelijkheid minder mooi is dan op Google. Maar bij de Malediven was dit niet het geval. Het water is hier écht zo intens blauw en de stranden zijn écht parelwit. Als de zon schijnt dan, want toen we een dag bewolking hadden zag het er allemaal opeens een stuk troostelozer uit haha.

malediven

  1. Whitehaven Beach, Australië

Ik ken geen land dat zoveel mooie stranden heeft als Australië. Vooral aan de oostkust kun je je hart ophalen en vind je het ene exotische plaatje na het andere. Al die uitgestrekte stranden met de azuurblauwe zee aan de ene kant en het weelderige groene tropische regenwoud aan de andere kant. Echt te gek! Maar het mooiste strand blijft Whitehaven Beach, dat tot de eilandengroep van de Whitsundays behoort. Dit strand van 7 kilometer lang valt regelmatig in de prijzen. Als je er bent, begrijp je waarom. Als ik ooit verbannen word naar een onbewoond eiland, stuur me dan hier maar naartoe!

whitehaven

  1. Tulum, Mexico

Ook Mexico kan er wat van met zijn tropische stranden. Hier spant Tulum wat mij betreft de kroon. Een prachtig wit zandstrand van zo’n 2 km lang, waar het verrassend genoeg meestal opvallend rustig is. Op een klip aan het strand liggen de fotogenieke Mayaruïnes van Tulum, wat een prachtig plaatje oplevert zo met de turkooizen zee en honderden palmbomen op de achtergrond. Als je van strandvakanties houdt en weer eens wat anders wilt dan Griekenland of Spanje, is Tulum zeker een bestemming om te onthouden!

tulum

  1. Maya Maya Beach, Thailand

Tegenwoordig hoor ik vaak hoe ontzettend druk het is op Koh Phi Phi en dat de stranden zwart zien van de toeristen. Misschien hoort deze plek dus niet meer in dit rijtje thuis, maar toen ik voor het eerst in Thailand was (alweer 10 jaar geleden; ik word oud!) viel dat reuze mee en was ik erg onder de indruk van Maya Bay Beach op Koh Phi Phi. Juist ja; het eiland dat we allemaal kennen van de hitfilm ‘The Beach’. Men neme een baai met azuurblauw water, wit zand, hoge kliffen eromheen en voilà…zo moet het paradijs er ongeveer uitzien. Zonder al die mensen dan, dus ga vooral vroeg op pad als je deze magische plek nog enigszins voor jezelf wilt hebben.

mayamaya

  1. El Nido, Filipijnen

En plek waar je honderden mooie stranden vindt, is El Nido op het Filipijnse eiland Palawan. Het strand van El Nido zelf stelt niks voor, dus je moet wel het water op en gaan eilandhoppen naar de omringende eilandjes. Maar dan zie je ook echt het ene paradijselijke strand(je) na het andere voorbij komen. Gelegen aan de mooiste baaien en omringd door het indrukwekkende karstgebergte op de achtergrond. Hoe verder je de zee op gaat, hoe rustiger het wordt. Wij zijn op stranden geweest waar we het rijk helemaal voor ons alleen hadden en waar je jezelf in Expeditie Robinson waant. Heb je niet zulke zeebenen en blijf je liever aan land? Dan is Nacpan Beach ook zeker een pareltje!

elnido5

Wat is het mooiste strand waar jij ooit bent geweest?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.