Travel Tag: 15 reisdilemma’s

header filipijnenEen tag uit de oude doos deze keer! Reisdoc riep deze tag met 15 reisdilemma’s in het leven in het kader van ‘dinsdag dilemmadag’. Ook al is ie inmiddels 3 jaar oud, ik vond ‘m te leuk om hem niet over te nemen. Komt ie!

 1. ZONVAKANTIE/WINTERSPORT

Deze is makkelijk, aangezien ik een hekel heb aan kou en nog nooit op wintersport ben geweest. Eigenlijk best gek, want ik ben een enorme outdoor fan. Maar de keuze voor bestemmingen is al moeilijk genoeg, dus ik denk steeds: “Wat je niet kent, kan je ook niet missen.” 😉

 1. VAKANTIE AAN DE KUST/VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Hoe heerlijk ik het ook vind om af en toe een dagje op het strand te chillen, hier ga ik absoluut voor het binnenland. Berggebieden zijn mijn favoriet en ik bezoek altijd zo veel mogelijk nationale parken en natuurgebieden op reis.

 1. EUROPEES ETEN/AZIATISCH ETEN

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die een voorkeur hebben voor Europees eten bij dit dilemma, want de Aziatische keuken is wat mij betreft niet te overtreffen. Indiase curry’s, Thaise noedels, Indonesische rijstgerechten, sushi… allemaal om je vingers bij af te likken!

 1. WEG MET VRIENDEN/WEG MET PARTNER

Ik reis met allebei veel en vind juist de afwisseling heel leuk, maar mijn voorkeur gaat –uiteraard- toch uit naar m’n vriend. We zitten op reisgebied altijd op één lijn, vinden dezelfde dingen leuk en je kunt echt de volle 100% jezelf zijn bij je partner.

 1. ACTIEVE VAKANTIE/LUIERVAKANTIE

Absoluut een actieve vakantie! Een dagje luieren trek ik nog net, maar daarna sta ik alweer te springen om iets te ondernemen. Luieren kun je thuis ook, dus dat vind ik echt zonde van mijn tijd op reis. Ik probeer mijn tijd in het buitenland zo effectief mogelijk te benutten, zodat ik zo veel mogelijk kan zien en doen.

6. AZIE/AFRIKA

Dit is het enige dilemma waar ik echt moeite mee heb. Azië is mijn favoriete continent, omdat het zo lekker makkelijk bereisbaar is en zo divers. Ook hou ik van het eten, de cultuur, de sfeer en de mensen. Maar een roadtrip over het Afrikaanse continent staat zo ongeveer op nummer 1 van mijn bucketlist, dus als ik nu moet kiezen zou ik toch voor Afrika gaan.

 1. BARCELONA/ROME

Ik hou van Italië en Rome is mijn favoriete stad in Europa. Als ik hier rondloop, heb ik het idee dat ik in een ander tijdperk ben beland. Het centrum is zo mooi oud, lekker compact en sfeervol. En niet onbelangrijk: de lekkere pizza’s, pasta’s en limoncello!  Barcelona is een te gekke stad, maar in mijn ogen kan niets tippen aan de charme van Rome.

 1. HOTEL/CAMPING

Kamperen! Daar ben ik mee opgegroeid en daar geniet ik nog steeds intens van. Ik hou van het buitenleven, de regen op het tentdoek terwijl je extra dicht tegen je lover aan kruipt, een beetje klooien op een tweepitsgasstelletje en spelletjes doen. Een hotel vind ik vaak sfeerloos. Maar als het écht koud is, slaap ik liever in een hotel.

 1. CITYTRIP/NATUURVAKANTIE

Als je wat vaker op mijn blog komt, weet je al dat ik niet zo van de steden ben. Ik vind het leuk om er even doorheen te lopen, maar kan mezelf niet dagen vermaken in een stad. Doe mij maar natuur, daar ben ik altijd veel meer van onder de indruk!

 1. WERELDREIS/DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Oef, lastig. Mijn wereldreis is zonder meer het tofste wat ik ooit gedaan heb. Aan de andere kant raak je wel eerder verzadigd als je zo lang weg bent. Maar als ik nu de loterij zou winnen, zou ik direct m’n koffers pakken en een paar jaar weg gaan. Dat gevoel van vrijheid, niks plannen en met de dag leven krijg je niet met een reis van een paar weken.

 1. NOOIT MEER REIZEN/NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Haha, deze is onmogelijk! Maar dan ga ik toch voor m’n vrienden nooit meer zien. Reizen is echt hetgeen waar ik intens gelukkig van word en wat mijn leven verrijkt. Ik denk dat ik zwaar depressief zou zijn als ik niet meer op reis mag. Zonder vrienden word je dat waarschijnlijk ook, maar die kun je nog ‘vervangen’ door vage kennissen waar je af en toe iets mee onderneemt.

 1. AUTO/ VLIEGTUIG

Ik hou van roadtrips, omdat je met een eigen auto veel ziet en veel vrijheid hebt. Maar omdat je voor de meest exotische bestemmingen toch over de oceaan moet, kies ik voor het vliegtuig.

 1. BACKPACKEN/CRUISEN

Cruisen lijkt me verschrikkelijk! In mijn beleving kiezen alleen bejaarden en rijke, luie stinkerds daarvoor. Net als bij een groepsreis, heb je op een cruise te weinig vrijheid om je eigen plan te trekken, dus dat zie ik mezelf niet zo snel (of eigenlijk nooit) doen.

 1. ALLES REGELEN/OP DE BONNEFOOI

Het liefst ga ik altijd op de bonnefooi. Maar nu ik aan de schoolvakanties vast zit, kom je er soms niet onderuit om accommodatie van tevoren te boeken. En ik moet zeggen: af en toe is dat ook best lekker. Je hoeft je ter plekke nergens meer druk om te maken als alles is geregeld.

 1. ROADTRIP/OP 1 PLEK BLIJVEN

Ik blijf bijna nooit langer dan 3 dagen op 1 plek, dus doe mij die roadtrip maar! Mijn reistempo ligt altijd hoog, omdat ik vrij snel verveeld ben en nieuwe prikkels nodig heb. Een roadtrip is dus de ideale manier om voortdurend in beweging te blijven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.