Travel tag: mijn grootste reisblunders

reisblunders
Iedereen maakt ze wel eens: domme fouten. Als je ze zelf maakt, ben je er in eerste instantie vaak niet zo blij mee en kun je soms wel door de grond zakken van schaamte. Maar van de blunders van anderen kunnen we vaak wel genieten. Het mooiste vermaak is leedvermaak, niet? Daarom deze nieuwe Travel Tag: mijn grootste reisblunders. Hieronder lees je die van mij. Durf jij ‘m in te vullen? 😉 

En de vlucht gaat naar….
Als je meest bezochte website Skyscanner is en je al honderden tickets hebt geboekt in je leven, zou je zeggen dat je er onderhand vrij bedreven in bent. Maar garanties uit het verleden bieden geen succes voor de toekomst. Dat bleek toen ik in 2010 een ticket boekte naar Maleisië voor de kerstvakantie. Tenminste…dat dacht ik. Vraag me niet hoe, maar op de één of andere manier heb ik dus het gehele boekingsproces niet doorgehad dat ik blijkbaar een ticket naar Singapore had aangeklikt. Dit zag ik pas toen ik een bevestigingsmail kreeg en die 1300 euro (!!) al was afgeschreven. Nu liggen de twee bestemmingen gelukkig niet mijlenver uit elkaar, maar heel handig is het natuurlijk niet. Uiteindelijk maakte het overigens niet uit, want de vlucht werd door hevige sneeuwval gecanceld. En ik? Ik boekte snel een lastminute naar Mexico!

Wie heb ik aan de lijn?
Ik heb net mijn vriend opgehaald op het vliegveld van Kathmandu. Hij komt me opzoeken tijdens mijn rondreis door Azië en ik verheug me enorm op onze tijd samen. Nadat we zijn bagage hebben gedumpt in de hotelkamer, pakken we een taxi naar Bouddhanath; één van de grootste stoepa’s in het zuiden van Azië. Onze chauffeur manoeuvreert zich behendig tussen de honderden tuk tuks en auto’s door en zet ons netjes af bij de tempel. Terwijl we in de rij staan bij de kassa, kom ik erachter dat mijn telefoon weg is. Fuck, het zal toch niet….? Snel ren ik terug naar de plaats waar ik ben uitgestapt. Ik zie geen telefoon en geen taxi. Hij moet uit mijn zak gevallen zijn in de taxi, die natuurlijk in geen velden of wegen meer te bekennen is.nepal

Omstanders verwijzen ons naar het politiebureau iets verderop in de straat. In de hele straat hangen camera’s, dus stap 1 is het terugkijken van alle beelden van het afgelopen half uur. Wat blijkt: onze taxi is wel gefilmd, maar de kwaliteit is zo slecht dat het nummerbord niet te lezen is. Een kansloze missie dus. We geven het op en maken al aanstalten om weg te gaan, als meneer agent opeens op het briljante idee komt om mijn eigen nummer te bellen. En zowaar; er wordt opgenomen! Wat blijkt: mijn telefoon is tijdens het uitstappen op straat gevallen. De eerlijke vinder stond al een uur op diezelfde plek te wachten tot de eigenaar belt, zodat hij hem terug kon geven. Hoe groot is die kans? Ik zweer je; ik kon deze man wel zoenen!

Autoritaire eikels
Na een heerlijke tijd in Mexico ben ik klaar voor het volgende avontuur: Belize. Ik geef mijn laatste geld uit aan een minibus die me naar de eerste stop in Belize brengt. Bij de grensovergang worden we eruit geschopt, zodat we allemaal onze stempels kunnen scoren. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. De douane vraagt om een taks, die ik weiger te geven. Ten eerste heb ik in mijn reisgids gelezen dat je dit nooit moet betalen en ten tweede heb ik dus geen geld meer. Gevolg: ik krijg geen stempel en wordt wegens mijn brutaliteit het minibusje uitgegooid. Stond ik daar in the middle of nowhere met al mijn bagage en helemaal platzak. Een uur later strandt er een andere koppige Hollander naast me op de strafbank, die ook netjes het advies uit de reisgids had opgevolgd. Met één verschil: hij had wél nog geld. Samen hebben we een douanebeambte wat smeergeld betaald om via een andere weg alsnog een stempel te scoren. Een heel gedoe, maar twee uur later stonden we dan toch in Belize!

Dit is slechts uit een greep uit mijn blunderaanbod. Ik ben er ook een ster in om pinpassen in de automaat te laten zitten, creditcards op de hotelkamer achter te laten of mijn camera te vergeten in het restaurant. Eigenlijk is het een godswonder dat ik nog nooit op straat heb hoeven slapen op reis ;).

Wat is jouw grootste reisblunder? Laat het weten in een reactie of neem deze tag over op je eigen blog. Vergeet in dat laatste geval niet even te linken naar traveladdict.nl 🙂

 

4 thoughts on “Travel tag: mijn grootste reisblunders

  1. Haha, wat een leuke tag! Ik ga eens nadenken over mijn reisblunders, maar volgens mij kan ik er tot dusver nog geen een noemen. Wellicht blunder ik nog eens tijdens mijn volgende reizen 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.