Traveltag: top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist

IMG_1853Vorige week schreef ik een blog over de 5 bestemmingen die bovenaan mijn bucketlist staan. En als die 5 zijn afgestreept, staan er alweer genoeg andere landen in de wachtrij om hun plaats in te nemen. Maar er zijn ook een aantal plekken op de wereld die me helemaal niet zo trekken en waar ik niet zo snel naartoe zou gaan. Waarom? Dat weet ik eigenlijk zelf niet eens zo goed. Je creëert toch altijd een bepaald beeld van een land, gebaseerd op foto’s die je in tijdschriften ziet, verhalen die je hoort van andere reizigers of beelden op tv. En sommige bestemmingen komen dan eenmaal niet zo goed uit de verf, al is dat natuurlijk voor iedereen verschillend. Hierbij presenteer ik de 3 landen die onderaan mijn verlanglijstje bungelen.

Rusland
Ik ken meerdere mensen die in Rusland geweest zijn en eigenlijk waren de meningen altijd wel positief. En toch gaat het beeld van een mooi, gezellig en vriendelijk Rusland er bij mij niet in. De eerste dingen waar ik aan denk bij het horen van de naam Rusland zijn grauw, depressief, sfeerloos, alcoholisme en kou. Stuk voor stuk niet echt woorden waar ik direct enthousiast van word ;). Natuurlijk geloof ik dat Moskou of Sint Petersburg leuke wijken en mooie gebouwen hebben, maar toch zie ik de rest van het land voor me zoals ik hierboven beschreef. Dat idee is voornamelijk gebaseerd op een aantal beelden die ik ooit, in een héél ver verleden, op televisie heb gezien. Waarschijnlijk in één of andere documentaire om het drankprobleem aldaar onder de aandacht te brengen. Stom hè, dat juist dat beeld dan zo overheersend je brein blijft domineren. Maar voor mij voorlopig geen Rusland dus!

Dominicaanse Republiek
Ik ben een groot fan van Midden Amerika. Ik hou van de mooie natuur, de lieve mensen en de kleurrijke dorpjes. Maar er is 1 land in dat continent waar ik totaal geen feeling mee heb: de Dominicaanse Republiek. En dat komt voornamelijk door een aantal vrienden of kennissen die er geweest zijn. Als ik hen vraag wat ze daar allemaal gezien of gedaan hebben, krijg ik steevast als antwoord: “Niks, want er is niet zoveel te doen daar.” Sommigen zijn niet eens hun resort af geweest, omdat dit werd afgeraden in verband met de veiligheid. Ook de Rijksoverheid waarschuwt voor criminaliteit, corruptie en geweld. Op zich is dat geen reden om me tegen te houden; ik ben wel vaker in landen geweest waar op dat moment een negatief reisadvies gold. Maar het idee van ‘Het is er saai’ overheerst. Natuurlijk is dat onzin en weet ieder logisch denkend mens dat er in elk land genoeg te zien en te doen is. Als ik googel op ‘highlights Dominicaanse Republiek’ komen er ook genoeg interessante opties uit. Maar net niet overtuigend genoeg om mij over de streep te trekken :p.

Angola
Ik heb nog niet zoveel van Afrika gezien, maar als je mijn top 5 bucketlist hebt gelezen, dan weet je dat ik heel graag nog eens een paar maanden per jeep door dit fascinerende continent wil rondtrekken. Door Kenia en Tanzania, waar op sommige plekken zoveel wildlife per vierkante kilometer loopt dat je bijna niet weet waar je kijken moet. Ik wil de prachtige natuur van Oeganda bewonderen en natuurlijk berggorilla’s spotten. De uitgestrekte woestijn van Namibië ervaren. De Victoria Falls zien. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar in Angola heb ik niks te zoeken. Tenminste, dat denk ik. Mijnen, oliebronnen, veel natuur die verloren is gegaan door oorlogen en stroperijen. Daar gaat mijn reislustige hartje niet direct sneller van kloppen. En dan heb ik het nog niet eens over de ontiegelijk dure prijzen daar. Nee…Angola mag nog even wachten tot ik oud en kreupel ben en ik eerst nog zo’n 134 andere bestemmingen van mijn wensenlijstje heb gestreept :p.

Tot zover de landen waar ik waarschijnlijk niet zo snel te vinden zal zijn. Ik ben wel heel erg benieuwd of andere reisfanaten ook zo’n lijstje hebben en daarom daag ik de volgende bloggers uit voor de Traveltag: top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist.

Wendy van Reismeisje
Laura van What about her
Karlijn van Karlijn Travels
Linda van One day trip
Robert van Traveljunks
Greg Gerrits van Reisjunk
Anita van Reisvlinder
Daphne van Food and flipflops
Lizette van Reismuts
Kirsten van Travelaar

11 thoughts on “Traveltag: top 3 bestemmingen onderaan je bucketlist

 1. Leuke tag en bedankt voor de nominatie.
  Er zijn wel een aantal landen waar ik niet perse heen hoef maar nu vraag je het en dan ga ik er toch weer over nadenken, haha, erg. In die van jou kan ik me ook wel vinden ... ik ga er nu eens even voor zitten.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Haha, ik vond 'm zelf helemaal niet zo lastig 😉
   Maar ben benieuwd wat eruit komt bij jullie!

   Reply
 2. Leuke tag!

  De Dominicaanse Republiek staat ook niet bepaald hoog op m'n verlanglijstje. Heb ook het idee dat het daar best toeristisch is, dat trekt mij sowieso al minder.
  Het is een moeilijke, maar ik ga nadenken over mijn lijstje 🙂

  Reply
 3. Hele fijn tag en leuk om te lezen! Ik heb zelf ook een lijstje van plaatsen waar ik op zich geen behoefte aan heb om te bezoeken maar dat kan natuurlijk altijd veranderen. Verder lijkt Rusland me wel erg interessant maar ik snap je punten wel.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Thanks Naomi. Wat zijn de bestemmingen die jou niet zo aanspreken dan?
   Het kan zeker veranderen; zo bungelden China en Colombia ooit ook ergens onderaan mijn lijstje, maar nu staan ze in de top 5 van landen die ik graag (hopelijk volgend jaar) wil bezoeken. Dat is het leuke, dat je door verhalen van andere reizigers opeens kunt veranderen van mening/gevoel.

   Reply
 4. Jaren geleden ben ik ooit in de Dominicaanse republiek geweest en ik was verrast hoe mooi het binnen land was. Alleen leek wel op iedere hoek van de straat iemand met een pistool te staan, dus er alleen op uit zou ik niet snel doen. Staat Colombia ook ergens onderaan bij jou?? Staat bij mij toch wel in de top 10. Lijkt me echt te gek!! Iedereen die ik spreek die daar is geweest, is super positief. Bij mij staat de USA onderaan. Zal best mooi zijn, maar trekt me helemaal niet! Het zelfde geldt voor Rusland en Nigeria.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Nee, Colombia staat juist in m'n top 5! Lijkt me een onwijs toffe bestemming en hoop ik volgend jaar te kunnen afstrepen 🙂
   Van Amerika ben ik ook geen fan. Hele mooie, indrukwekkende natuur maar vind het maar een sfeerloze bedoening daar 😉

   Reply
 5. Leuke tag! Op de een of andere manier kom ik hem nu opeens pas tegen. Ik zal er eens goed over nadenken, vind hem wel lastig hoor. Jouw top drie begrijp ik wel, dat zo'n beeld ontstaat na de minder positieve verhalen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.