Traveltag: top 5 favoriete accommodaties

header acoommodaties
Als je meerdere reisblogs volgt, heb je er vast al genoeg voorbij zien komen de afgelopen weken: lijstjes met favoriete overnachtingsplekken. Daphne van foodandflipflops is deze tag begonnen en heeft ‘m doorgegeven aan een aantal van haar favoriete reisbloggers. Linda van onedaytrip gaf het stokje weer aan mij door. Mijn lijstje liet even op zich wachten, omdat ik op het moment van taggen nog lekker aan het roadtrippen was in het zuidwesten van Amerika. De accommodaties waar ik daar sliep komen er sowieso niet in, want die waren stuk voor stuk nogal crappy. Tsja… Amerika is duur dus dan moet je ergens op inleveren. Accommodatie is bij mij meestal het eerste waar dan op bezuinigd wordt. Dat zegt direct iets over hoeveel ik om luxe geef; helemaal niets haha. Voor mijn werk als reisredacteur heb ik in de meest chique 5-sterrenhotels geslapen, maar dat zijn absoluut niet de plekken die me het meest zijn bijgebleven. Welke dan wel? Dat lees je hieronder!

 1. Onder de sterren - de outback van Australië
  Oké, het is geen echte accommodatie, want je hoeft er niet voor te betalen en je kunt ‘m ook niet op voorhand boeken. Maar ik ben zo vrij geweest het woord te interpreteren als
  ‘slaapplaats’. Het gaat mij namelijk veel meer om de beleving dan om een goed bed, een lekkere douche of een prima ontbijt. Van de 8 maanden die ik in Australië doorbracht, heb ik minstens de helft wild gekampeerd. Meestal in de tent, maar soms ook gewoon buiten onder de sterrenhemel. Want die zijn daar prachtig, vooral in de outback. Nergens anders heb ik zoveel sterren bij elkaar gezien, je kunt naar de hemel blijven turen. Buiten slapen, sterke verhalen vertellen voor het slapen gaan, wakker worden naast een kampvuurtje…het geeft mij het ultieme vrijheidsgevoel. Als je nog eens naar het land down under gaat, moet je dit zeker een keer doen!
 2. Gibbon Experience - Bokeo natuurreservaat - Laos
  De meest unieke plaats waar ik heb overnacht, is in een boomhut op 60 meter hoogte in de jungle van Laos. Samen met een paar andere mensen breng je 3 dagen in het oerwoud door. Rondom de hutten ligt een groot parcours van ziplines, dus je kunt urenlang via stalen kabels van boomtop naar boomtop sjezen en genieten van de meest fantastische uitzichten. De maaltijden worden driemaal per dag via de kabelbanen afgeleverd en ’s ochtends word je met een beetje geluk wakker van het gezang van de gibbons (apen). Ik vond dit echt een ‘once in a lifetime experience’ en raad het iedereen aan. Wil je er meer over weten, lees dan mijn eerdere blog hierover.
 3. Zephyr Lodge - Lanquin - Guatemala
  Deze lodge, met zowel privékamers als dorms, is gebouwd door twee Brabanders die hun hart verloren aan Guatemala. Het ligt op een superidyllische locatie, half in de jungle op loopafstand van een afgelegen primitief dorpje. De natuur eromheen is prachtig en je komt er helemaal tot rust, zeker nu ze sinds korte tijd ook een infinity pool en een jacuzzi hebben. De sfeer is heel relaxed en je kunt er heerlijk eten. Vanuit de lodge kun je een trip maken naar Semuc Champey: een bizar mooie plaats met tientallen helderblauwe meertjes. Wij werden er met z’n twintigen achterin de jeep naartoe gebracht en konden ons daar een dag prima vermaken. In bikini met een kaars in je hand de donkere grotten in, waar je moet zwemmen, glijden, klimmen, springen en abseilen. Er is ook een ropeswing boven de rivier en je kunt er van een 15m hoge brug het water in jumpen. Vet cool allemaal! Of je gaat lekker relaxed tuben in de Lanquin River.
 4. Anaconda III - Great Barrier Reef - Australië
  De Anaconda III is geen ho(s)tel of B&B, maar een zeilboot! Qua comfort is het denk ik de meest ongemakkelijke plaats waar ik ooit geslapen heb, want je kunt je kont niet keren in die kleine cabines. Maar wat heb ik genoten tijdens de driedaagse trip op deze boot! Zodra je wakker wordt, kun je het water in duiken om te gaan snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef. En dan niet het gedeelte waar nog 50.000 andere boten liggen en je meer snoekbaars dan vissen ziet, maar op een afgelegen plek op zee waar je nauwelijks andere boten tegenkomt. Je eet er vers gevangen vis, kunt genieten van de mooiste zonsondergangen en ligt uren in het water. Ik voelde me echt compleet gelukkig tijdens deze trip.
 5. Het Strokasteel - Hayema Heerd - Oldehove
  Op de vijfde plaats een accommodatie in eigen land, want ook daar kun je superleuke plekken vinden om te overnachten. Deze Bed & Breakfast biedt verschillende type accommodaties in het hooi, zoals een hooizolder en stro-iglo’s. Maar de leukste is het Strokasteel; een schuur omgebouwd tot kasteelkamer. Met bedden en muren van stro, zachte koeienhuiden op de grond, vorstelijke stoelen, kroonluchters aan het plafond en noem maar op. Ik kreeg vorig jaar een weekendje Strokasteel cadeau, nadat ik mijn vriend verteld had dat ik er vroeger van droomde ooit nog eens in het hooi te slapen met een lekkere vent. Dat hoefde ik geen twee keer te zeggen; het werd gelijk geregeld ;). Hayema Heerd ligt vlakbij Pieterburen, dus je kunt overdag gaan wadlopen of een bezoekje brengen aan de stad Groningen.

Dat was ‘m dan 🙂 Volgens mij is zo ongeveer iedereen al getagd, dus ik zou niet weten aan wie ik het stokje nog door kan geven. Maar blog jij ook over reizen en heb je nog niet meegedaan, schroom dan vooral niet jouw favo's online te delen.

4 thoughts on “Traveltag: top 5 favoriete accommodaties

 1. Leuk dat je hem hebt ingevuld!

  Ik snap helemaal wat je bedoelt. De overnachting is bij mij ook vaak het eerste waar ik op bezuinig. Maar als je wat langer nadenkt, kom je erachter dat je toch wel op bijzondere plekken hebt overnacht. Zo heb ook jij een heel mooi lijstje!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.