Waarom Bangkok zo’n te gekke stad is

BKK header

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet zo’n stedenfan ben op reis. Ik vind het heerlijk om in hartje Rotterdam te wonen en alles binnen handbereik te hebben, maar als ik op reis ben vertoef ik het liefst zoveel mogelijk in de natuur. Toch was ik als een kind zo blij met mijn onverwachte bezoek aan Bangkok twee maanden geleden. Omdat ik Myanmar sneller voor gezien hield dan gedacht, besloot ik een paar dagen in deze bruisende metropool door te brengen alvorens ik naar Nepal vloog. En dat was een goede beslissing!

Bangkok heeft alles wat ik normaal gesproken haat: drukte, lawaai, veel te veel uitlaatgassen, een drukkende warmte waar de sauna niks bij is, taxichauffeurs en verkopers die allemaal iets van je willen en het is zo groot dat je makkelijk verdwaalt. En toch heeft deze stad een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben er inmiddels een paar keer geweest en het verveelt op de één of andere manier nooit. Daarbij is het ook een stukje nostalgie, want Bangkok is dé plek waar het voor mij allemaal begon. Tien jaar geleden maakte ik mijn eerste intercontinentale reis en die ging naar Thailand. Ondanks het georganiseerde element had ik een te gekke tijd en maakte ik vrienden waar ik nog steeds mee omga. Maar het was pas na de groepsreis dat het reisvirus echt aansloeg bij mij, tijdens de laatste vrije dagen in Bangkok. Dat smaakte naar meer! Vandaag geef ik je 10 redenen waarom Bangkok zo te gek is!

1. Alles kan en alles mag

Ja, echt! Amsterdam mag in het buitenland dan bekend staan als de stad met ultieme vrijheid waar niets te gek is, maar onze hoofdstad is niks vergeleken bij die van Thailand. Een biertje bij je ontbijt, mannen die erbij lopen als vrouwen, 24/7 dronken/high zijn en dagen doorbrengen in een soort delirium, massages met een happy end en zo kan ik nog wel even doorgaan. Not my cup of tea, maar leuk om te observeren is het wel. Op die laatste na dan ;).

2. Zelfs winkelen is hier leuk

Thuis heb ik een hekel aan shoppen, maar in Bangkok kan ik helemaal losgaan. Door de belachelijk goedkope prijzen en het afdingen is zelfs shoppen leuk in deze stad. Mijn advies: vertrek met een lege koffer en voor een paar tientjes vlieg je met een gloednieuwe garderobe weer terug.

3. Khao San Road 

Je moet ervan houden, maar Khao San Road is wat mij betreft een niet te missen highlight in Bangkok. Het kan bijna niet toeristischer dan dit, maar het is hier heerlijk mensen kijken. Nergens anders in Thailand vind je zoveel eettentjes, cafés, massagesalons, accommodaties en winkelkraampjes in 1 straat als hier. En dat heeft zo zijn voordelen, want alles is hier goedkoop.

BKK Kaoh San

4. Extravagante shows

Misschien staat het niet direct op je wensenlijstje om nog eens een pingpong- of travestietenshow te bezoeken, maar als je toch in Bangkok bent kun je er net zo goed eentje meepikken. Why not? Je vindt hier de meest rare, exorbitante shows. Who cares about Vegas?!

5. Food walhalla

Wat mij betreft dé reden om naar Thailand af te reizen: het verrukkelijke eten. Ik heb me dan ook helemaal vol geschranst in de drie dagen dat ik er nu was, want ik wilde al mijn lievelingsgerechten minstens één keer eten. En het mooie is dat je je buikje vol kunt eten voor de prijs van een Twix bij de streetfoodstalletjes in Bangkok.

6. Massage please!

Op elke straathoek kun je je voeten laten masseren. Of je nek, schouders, rug, handen. Wederom voor een paar euro. En het zijn wat mij betreft nog steeds de beste massages ter wereld. Love it!

BKK massage

7. En we gaan nog niet naar huis…

In Bangkok kun je feesten als een malle. Zelf heb ik daar de afgelopen keer even voor gepast, maar tijdens het ontbijt zag ik genoeg party animals die de hele nacht hadden doorgehaald en compleet van de wereld de weg terug naar hun hotel probeerden te vinden. Dus als je van stappen houdt; Bangkok is the place to be!

8. Een herinnering voor het leven

Altijd al een tatoeage gewild? In Bangkok hoor je er bijna niet bij als je er geen hebt. Sommige mensen komen er speciaal naartoe omdat het tatoeëren hier zo retegoedkoop is. Anderen laten er één zetten in een dronken bui. De tatoeageshops hebben in ieder geval niet te klagen over klandizie.

9. Cultureel verantwoord

Naast het toeristische en drukke Kaoh San Road, heeft Bangkok ook talloze mooie tempels, paleizen en musea. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen en hoeven zich geen moment te vervelen.En als je de drukte zat bent, kun je heerlijk tot rust komen in één van de mooie parken.

BKK cultuur

10. In the mix

Nergens anders zie je zo’n grote verscheidenheid aan mensen als hier. Jong en oud, gezinnen en losgeslagen tieners, nuchter en compleet van de wereld, sloebers en sletten, boeren en macho’s… iedereen lijkt van Bangkok te houden.

En jij? Heb jij Bangkok al in je hart gesloten of vind jij het juist helemaal niks?

One thought on “Waarom Bangkok zo’n te gekke stad is

  1. Jaa, ook ik houd echt van Bangkok! De eerste keer dat we er waren was het wel even wennen aan de drukte, maar het is zo'n vette stad! En het eten! Ahh, heerlijk!
    Ipv Khoa San road gingen wij voor het paralel gelegen Rambuttri road. Nét wat rustiger.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.