Waarom de Belgische Mol veel leuker is

Half Nederland is in de ban van Wie is de Mol. Volgende week is de grote ontknoping en komen we erachter welke BN'er ons al maanden in het ootje neemt. De echte Molloten vallen wellicht in een zwart gat, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Zondag start de Belgische versie van De Mol, die eigenlijk véél leuker is!

Nu denk je misschien: "Waarom blog je over een tv-programma op een reisblog?" Nou, allereerst omdat dit tv-programma ontzettend mooie beelden laat zien van allerlei landen en daarmee voor een flinke portie reisinspiratie zorgt. Zo ga ik volgende maand naar Georgië naar aanleiding van Wie is de Mol? En daarbij is het natuurlijk een heel leuk spel!

Sinds een paar jaar volg ik ook De Mol; de Belgische variant van Wie is de Mol? Dit programma is online te bekijken op VIER en is stiekem dus veel bangelijker, zotter en amusanter om naar te kijken, om maar eens in Belgische termen te blijven. Waarom? Ik geef je 3 redenen...

  1. De opdrachten zijn briljant

Na 20 seizoenen Wie is de Mol? kan ik me voorstellen dat het lastig is elk jaar met vernieuwende opdrachten te komen. En dat merk je. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat er iets met lasergamen in zit, iets met gokken, iets met autorijden en routes zoeken. En echt spectaculair zijn de opdrachten al jaren niet meer. Neem dan de Belgische versie. Daar worden ze levend begraven nog voor ze elkaar hebben ontmoet, moeten ze in het pikdonker met een slang op de kamer slapen of geblinddoekt van een gebouw springen. Deze opdrachten zijn echt een genot om naar te kijken.

2. Het is met onbekende mensen

Zoals met veel programma's tegenwoordig, heeft ook Wie is de Mol? de laatste jaren veel C-artiesten. Vaak ken ik er maar 3 of 4 van de 10. What's the point om het dan met zogenaamde BN'ers te blijven doen? Ik zie 'm niet. In België snappen ze dat het met onbekende deelnemers veel spannender is. Die gaan namelijk all the way voor het geld en zijn rete-fanatiek. Dat levert de nodige sneren en kleine ruzies op. En dat ook nog eens in een heerlijk Vlaams accent... veel beter wordt het niet!

3. Het is puurder en rauwer

Zoals ik hierboven al beschreef, is Wie is de Mol? bijna een reisprogramma te noemen. Het ziet er allemaal uiterst gelikt uit met alle prachtige droneshots. De Belgische Mol is veel rauwer, daar draait het meer om het spel dan om de plaatjes. Er zitten ook veel meer verrassingselementen in. Zo werd er vorig jaar gestart zonder mol, duiken er soms oude bekenden of familieleden op of moeten twee mensen tegelijkertijd het spel verlaten.

En last but not least: een gemiddelde aflevering van De Mol duurt 5 kwartier. Dat betekent 25% meer kijkplezier 🙂

Ben je al overtuigd? Het volgen van De Mol heeft eigenlijk maar 1 groot nadeel: dat je de Nederlandse variant niet meer zo leuk vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.