Waarom je NU naar Colombia wilt

colombiaAls je vaker op mijn blog te vinden bent, zal het je niet ontgaan zijn dat Colombia een van mijn favoriete bestemmingen is. In de zomer van 2016 trok ik er 3 weken rond en dat smaakte duidelijk naar meer! Om jou net zo enthousiast te maken over deze bestemming als ik, geef ik je vandaag 7 redenen waarom je écht naar Colombia moet 🙂

Vrolijke mensen
Serieus; als er 1 volk mag worden verkozen als meest vrolijk, enthousiast en energiek dan zijn het de Colombianen wel. Je wordt als toerist altijd hartelijk ontvangen en ze willen maar wat graag een praatje met je maken of je op weg helpen. Love it!
dsc04513

Bruisende cultuur
In een land waar muziek en dans zo’n belangrijke rol spelen, verwacht je dat het leven een feestje is. En dat is het ook in Colombia! De salsa en merengue klinken je vaak al van verre tegemoet en de Colombianen wagen maar wat graag een dansje. Tel hier het lekkere eten en de riante cocktails bij op en je wilt nooit meer naar huis.

Super veelzijdig
Ik heb inmiddels aardig wat van de wereld gezien, maar ik denk dat Colombia toch wel een van de meest veelzijdige bestemmingen is waar ik geweest ben. Het is er zó divers! Jungle, vijfduizenders, stranden, woestijn, regenwoud, wereldsteden, platteland… er is altijd wel wat van jouw gading te vinden.
image

Bounty stranden
Ik noemde ze net al even; de stranden. Die zijn behoorlijk Instagramwaardig in Colombia. De mooiste vind je in het noorden, maar ook op de eilanden heb je pareltjes van stranden. Als in: een kraakheldere blauwe zee met parelwitte stranden. Kom maar op met die kokosnoot!

Outdoor
De optie om iets aan outdoor te doen, is voor mij een onmisbaar ingrediënt van elke reis. Gelukkig zijn er in Colombia mogelijkheden te over! Je kunt er fantastische hikes maken of je uitleven in de bergsport. In de omgeving van San Gil vind je nog veel meer outdoor activiteiten, zoals paragliden, raften, paardrijden, abseilen, etc.
paragliden

Architectuur
Hoewel architectuur niet bepaald mijn ding is, kun je ook op dit gebied je hart ophalen in Colombia. Kleurrijke dorpjes, prachtige koloniale gebouwen, indrukwekkende kerken en imposante pleinen zijn slechts een paar voorbeelden van wat je in Colombia kunt verwachten op dit gebied.

Gave steden
Ook grote steden zijn niet zo aan mij besteed, maar daar denken veel reizigers anders over. Hoofdstad Bogota is rauw en upcoming en deed me een beetje aan Berlijn denken. Maar het is vooral wereldstad Medellín waar menig reiziger verknocht aan raakt. Het is een mooie, moderne stad met een fijne sfeer. En niet onbelangrijk: vanwege het weer wordt dit ‘de stad van de eeuwige lente’ genoemd.  Niet gek dus dat veel backpackers hier langer blijven hangen dan gepland.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.