Winactie: win een powerbank!

winactie-powerbankFoto’s maken, navigeren als je verdwaalt bent, een spelletje spelen tijdens die lange busrit. Ontzettend handig op reis; zo’n smartphone waar je alles mee kan. Tot je batterij opeens leeg is :(. Thuis stop je ‘m dan in het eerste het beste stopcontact dat je tegenkomt, maar tijdens het backpacken zijn die niet altijd voorhanden. Zeker niet als je regelmatig een nachtbus pakt. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: de powerbank. En jij kunt er nu één winnen!

Het (on)gemak van de smartphone
Tijdens mijn eerste wereldreis 8 jaar geleden, moest ik regelmatig een internetcafé zoeken om het thuisfront een berichtje te sturen. Omdat die niet op elke straathoek te vinden zijn in de outback van Australië, gebeurde het regelmatig dat ik 2 weken compleet was afgesloten van de buitenwereld. Hoe anders is dat nu! Zelfs in de meest afgelegen accommodaties of restaurantjes is er vaak wifi te vinden. Je bent slechts een swipe verwijderd van je familie in Nederland, Timboektoe of waar dan ook. Heel handig natuurlijk, maar je voelt je ook zwaar gehandicapt als je telefoon uitvalt. Want dan zit je opeens zonder wekker, internet, gps, camera en al die andere handige functies.powerbank-1

Tijdens mijn reis door Azië dit voorjaar merkte ik hoe afhankelijk ik ben geworden van mijn telefoon. De keren dat ik daar een nachtbus of –trein pakte, hield mijn telefoon er vaak halverwege de reis mee op. Omdat ik geen zin had ergens 2 uur te zitten wachten om dat ding op te laden, zat ik vaak de hele dag erna zonder. In China ontdekte ik de powerbank; een draagbare accu om onderweg je telefoon op te laden. Superhandig! Die ging ik zeker onthouden voor mijn volgende reis!

Review: powerbank
Ik testte een powerbank van Telefoonhoesje met 20.000 mAh vermogen. De powerbank bezit 2 USB-poorten en wordt geleverd met USB-kabel met 4 opzetstukjes. Zo kan elk type smartphone of tablet ermee worden opgeladen en kun je 2 apparaten tegelijkertijd inpluggen. Hoef je niet meer met vriendlief te vechten om wie als eerste mag ;). Het gewicht van de powerbank valt me mee. Zo vederlicht als ‘n veertje is ie natuurlijk niet met deze capaciteit, maar het is ook zeker niet alsof je met een baksteen in je tas loopt.rozepowerbank-1

Na een nachtje opladen was de powerbank klaar voor gebruik. Dankzij de LED-verlichting weet je precies wanneer hij vol is. Toen was het natuurlijk de vraag hoe vaak ik mijn telefoon ermee kon opladen. Na wat zoekwerk op internet leerde ik dat je het vermogen van de powerbank moet delen door het vermogen van je telefoon. Ik heb een iPhone 5s met een vermogen van 1570 mAh en zou deze in theorie dus zo’n 12 keer op kunnen laden met de powerbank.

In de praktijk blijkt dat aantal wel iets lager te liggen. Ik kan mijn telefoon ongeveer 7 keer volledig opladen met dit flitsende roze ding. Dat is een stuk minder dan ik verwacht had, maar of dat erg is? Nee, helemaal niet. Dit betekent dat ik mijn telefoon een week lang kan gebruiken zonder stroom. Meer dan genoeg, toch?! Tenzij je een rondreis per kameel door de Sahara gaat maken misschien. Maar in dat geval zal je je telefoon ook niet echt missen denk ik ;).

WIN WIN WIN
Wil jij ook zo’n handige powerbank hebben? Ik mag van Telefoonhoesje een waardebon weggeven van 20 euro. Daarmee kun je er zelf 1 bestellen. Of je kiest een andere gadget van de site telefoonhoesjestore, zoals een lenskit voor op je telefoon of een headset.

Meedoen met deze winactie 
Hoe doe je mee? Simpel: laat in een reactie onder dit bericht weten voor welke volgende reis jij zo’n gadget wilt hebben en like de Facebookpagina van Traveladdict. De actie loopt tot en met 17 december. Uit de inzendingen trek ik een winnaar, die per mail bericht krijgt. Succes!

5 thoughts on “Winactie: win een powerbank!

 1. Inge

  In maart start mijn grote reis vanuit Riga (Letland), daarna Tallinn (Estland) en dan door naar Sint Petersburg en Moskou waar ik met de Transsiberië zal beginnen om uiteindelijk naar China te reizen. Daarna staat nog alles open. Heel spannend! De powerbank zou hierbij wel heel goed van pas komen, zeker in de trein waar stroom beperkt is.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Inge,

   Wow, dat klinkt als een hele gave reis!! In de trein is zo'n ding inderdaad reuze handig!
   Tof dat je naar China gaat, ik vond het echt fantastisch daar! Hoe lang ga je weg?

   Reply
   1. Inge

    Ik ga voor ongeveer een half jaar reizen! Heb mijn baan opgezegd en geen einddatum. Dus het kan zo zijn dat het langer gaat worden:) we zien wel waar we uitkomen! Die powerbank gaat zeker mee! Dankjewel:D

    Reply
 2. Ik wil wel meedoen! Zo'n powerbank komt altijd van pas, is het niet voor m'n gsm, dan is het voor mijn fototoestel! Superhandig, maar ik moet altijd aan m'n broer vragen of ik zijn powerbank mag gebruiken, want zelf heb ik er nog geen! Ik weet nog niet waar mijn volgende reis naartoe zal gaan, maar zo'n powerbank gaat sowieso mee! 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.