Wonderschoon Wadi Rum

wadi rum
Als je Travel addict op Instagram volgt, heb je ongetwijfeld meegekregen dat ik vorige week in Jordanië zat. Deze bestemming stond al jaren op m’n verlanglijstje, maar elke keer als ik plannen had erheen te gaan, kwam er iets tussen. Ook deze keer werd er bijna roet in het eten gegooid, omdat ik bij het boeken van een ticket de verkeerde naam had opgegeven van mijn reispartner. Iets met het door elkaar halen van doopnamen en roepnamen… oeps! Gelukkig konden we na 84 telefoontjes, een hoop stress, een slapeloze nacht en een paar honderd euro bijbetaling toch mee. En dat is maar goed ook, want wát een te gek land blijkt Jordanië te zijn!

Elke dag anders

We hadden een week de tijd om dit prachtige land te ontdekken en als je het niet erg vindt om je dagen redelijk vol te plannen, is dat precies genoeg! We dwaalden door de oude ruïnestad van Jerash, wat me sterk deed denken aan het Forum Romano in Rome. In hoofdstad Amman genoten we van het lekkere eten (voor 1 dinar!) bij Hashem Restaurant en dronken we bier op het dakterras van het Amman Pasha Hotel. Uiteraard hebben we heerlijk gedobberd in de Dode Zee en zwierven we een dag door wereldwonder Petra. In badplaats Aqaba hebben we twee dagen de tijd genomen om de onderwaterwereld van de Rode Zee te bewonderen. Elke dag werd ik weer verrast door al het moois wat dit land te bieden heeft, maar er was één plek die er voor mij echt uitsprong en dat was het wonderschone Wadi Rum!

Alleen op de wereld

Na een dag vol indrukken in de historische rotsstad Petra, rijden we door naar de woestijn. Bij het bezoekerscentrum van Wadi Rum worden we opgehaald door een local die ons per jeep naar zijn tentenkamp brengt. Zodra je het dorp verlaat, zit je voor je gevoel al in the middle of nowhere. Hoewel dit voor mij zeker niet de eerste keer in een woestijnlandschap is, ben ik direct ondersteboven van het fascinerende landschap hier. Het lijkt in niets op de woestijn in Marokko of Israël. Al met al doet het me nog het meest denken aan bepaalde delen van Amerika als we er doorheen rijden. Het desolate van Death Valley, immens hoge rotswanden zoals in Zion, de prachtige kleuren van Bryce Canyon…ik vind het adembenemend!

Op jeepsafari

Na een rustige avond in het tentenkamp (samen met 2 bejaarde, doch avontuurlijke landgenoten zijn we de enige gasten) besluiten we buiten te slapen in plaats van in de benauwde tent. Heerlijk, tot er ’s nachts opeens noodweer uitbreekt. We worden getrakteerd op een prachtig schouwspel van bliksemschichten en oorverdovende knallen, maar helaas komt ook de regen met bakken uit de hemel. Verkassen dus! Gelukkig is het droog zodra we de volgende ochtend op jeepsafari gaan. We scheuren met de jeep door het losse zand, hiken door twee verschillende canyons, beklimmen een berg met fenomenaal uitzicht, sandboarden van de duinen en genieten van een heerlijke lunch en een siësta in niemandsland. Wat een toffe dag is dit zeg! Voor mij absoluut het hoogtepunt van mijn reis door Jordanië.

Praktische info

Wil je ook op jeepsafari? Wij gingen met Rum Stars en betaalden voor een overnachting, 3 maaltijden en een hele dag jeepsafari 65 dinar (zo’n 80 euro). Dit was één van de goedkoopste organisaties die we konden vinden, Jordanië is namelijk best een prijzig land. Maar daar krijg je dus wel een onvergetelijk gave ervaring voor terug!

Ben jij al in Jordanië geweest? Wat was jouw hoogtepunt in dit land?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.